REV it up Dare nummer 16

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 16 is hier!

en deze week is de prompt DISCOVER. Het eerste wat in mij opkwam was DISCOVER ME. Waarom? geen idee. Maar dat popte in mijn hoofd op. En meestal probeer ik toch te gaan met dat wat zich het eerste aandient. Ook al is dat soms misschien ongemakkelijk. Onthoud: Je hoeft niets online te delen he! Je kunt ook een art journal pagina helemaal voor jezelf maken! En als je ‘m daarna nog te spannend vindt, lekker dichtklemmen met klemmetjes, of zelfs gewoon met lijm. Zo. Maar dan zijn je gedachten er wel even uit!

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal!

Prompt: DISCOVER

Exercise: Knip je eigen letters uit!

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog:

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Pak je favoriete setjes waterverf en een vel waterverfpapier. Heb je geen waterverfpapier, don’t worry: pak gewoon een vel papier wat je hebt. Als het simpel printpapier is kan dit ook. Het papier zal wat bubbelen, maar als het eenmaal goed droog is, kan je het prima knippen en verwerken. De waterverf die ik gebruikt heb, heb ik bovenin omschreven.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

We gaan de letters van de titel straks uit dit vel knippen. Dus ga lekker los op dit vel met alle kleurtjes waar jij gelukkig van wordt. Let wel: als de waterverf nog nat is, zal het in elkaar overlopen. Bij sommige kleuren is dit schitterend, bij sommige niet zo :). Wil je dit niet, dan moet je zorgen dat je óf elke keer wat wit ruimte om de kleuren laat óf het elke keer goed droogt voordat je met een volgende kleur begint. Ik wilde een drukke achtergrond zodat mijn letters straks uit meerdere kleuren bestaan.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Dus blijf lekker kleurtjes toevoegen, mengen en mixen. Het hoeft niet perfect. Doe gewoon lekker en denk er niet te veel over na. Er is altijd meer papier he 🙂

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Ik ben begonnen met de warme kleuren (geel/oranje/rood/groen/roze) en ga daarna verder met de koele kleuren (groen / blauw tinten)

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

En gebruik vooral lekker veel water als je het allemaal een beetje in elkaar wilt over laten lopen.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Kijk dan. heerlijk toch! Tip: ik heb toen de pagina helemaal droog was deze ingescand. Ik ga er nl. straks in knippen. Stel nou dat ik het nog een keer zou willen gebruiken, dan heb ik de pagina nu mooi digitaal. Deze kan ik nogmaals printen, of misschien voor iets anders online gebruiken.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Uiteindelijk is dit mijn vel geworden. Heerlijk al mijn lievelingskleuren gebruikt. En zoals je kunt zien heb ik af en toe ook met mijn kwast met verf ‘gesplasht’, je ziet de groenige druppels bovenin het paars en blauw terugkomen. Word ik blij van 🙂

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Ik hou van veel water. Het papier komt een beetje bol te staan en daardoor druipt het water naar de zijkanten. Dit laat ik goed drogen (of je kunt het een beetje ‘opzuigen’ met een stukje keukenpapier, droog blazen met je heat gun, of proberen geduld te hebben en het ‘aan de lucht’ laten drogen (dit laatste vind ik zelf het mooiste effect hebben).

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Terwijl je je waterverfpagina lekker laat drogen, kun je je art journal erbij pakken en het stencil wat je hebt uitgekozen. Ik vind deze met cirkels van Art by Marlene helemaal geweldig.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Pak je potlood erbij en ga de cirkels simpelweg overtrekken. Ik gebruik stencils heel vaak op deze manier. Dan kan je er daarna mee doen wat je wilt. In mijn geval inkleuren met waterverf!

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Dit keer trek ik niet de buiten lijn om. Ik wil alleen de cirkels en andere vormpjes hebben.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Dan ziet je art journal er ongeveer zo uit. En echt, vorige keer heb ik ein-de-lijk eens een zwarte achtergrond gemaakt! En voor degene die mij niet kennen: ik gebruik BIJNA nooit zwart. Dus ik vond dat een hele uitdaging. Maar nu vond ik ‘m zó gaaf geworden (je vindt de vorige dare HIER), dat ik nu besloten had weer een zwart/wit achtergrond te creëren.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Dus ik heb mijn zwarte waterverf erbij gepakt (dit is de zwart uit de set Classics van Prima Marketing) en ben daarmee de hele achtergrond gaan vullen. Met daarbij rekening houdend de cirkels wit te houden. Dit was wel even een werkje, maar echt lieve mensen, ik word hier zó rustig en ontspannen van. Je kunt het ook anders doen: verf je hele achtergrond zwart, teken daarop je cirkels (of wat jij hebt uitgekozen) met je stencil en verf vervolgens de cirkels wit. Maar goed, ik had dit nu al zo bedacht, dus dan maak ik dat ook zo af :). Kijk voor jou even wat het handigst werkt 🙂

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Dan ziet het er tussendoor zo uit. Yup veel werk. Maar nogmaals: Heerlijk zen!

Kijk maar, Jack werd er ook helemaal ZEN van 🙂

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

5 uur later. GRAPPIE. Het gaat nog best vlot hoor. Ik let hierbij goed op dat ik van links naar rechts werk. Ik ben rechtshandig, en anders zou ik constant met mijn hand op mijn nog natte werk moeten rusten. Vind ik ontzettend irritant. Dus kijk goed welke richting je op werkt.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

En hoppatee. De ahtergrond voor mijn art journal staat erop.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Ondertussen is mijn waterverfpapier heerlijk opgedroogd. En ik vond dat er nog wat miste, en ja, dan kom ik al snel weer met mijn Ecoline aan zetten. Zo fijn om hier splashes en spetters mee te maken!

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Even goed roeren en spetteren maar. Ik gebruik dan een wat grotere kwast. Je kunt ook nadat je in de Ecoline hebt gedoopt even in water dopen zodat het goed dun is en lekker splasht!

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Clean Desk Policy 😛

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Terwijl het zonnetje heerlijk naar binnen schijnt, ga ik mijn titel DISCOVER ME met potlood op mijn waterverfpapier schrijven. Ik ga het daarna uitknippen.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Achteraf gezien had ik de letters wat groter kunnen maken. Maar hey, dikke prima zo hoor!

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Daarna de letters 1 voor 1 uitknippen. En ja, je ziet bij mij nog potloodrandjes. En nee, dat boeit mij helemaal niets. Het is mijn art journal. Daarin mag alles. Alles wat ik mooi vind. En alles wat ik niet mooi vind. Alles waar ik blij van wordt, of juist waar ik niet blij van wordt. Het is jouw art journal, jij bepaalt jouw regels. Voel je vrij om te experimenteren, spelen en leren <3.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Ik heb geprobeerd de letters te schrijven door alle kleuren heen. Ook nog een hart toegevoegd. Want ja, die hoort er eigenlijk altijd wel bij.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Letters uitknippen. Eerst knip ik een grofweg 1 letter uit. Daarna vind ik het makkelijker om die letter verder uit te knippen dan dat je de letter uit het hele vel moet knippen. Ik hou van makkelijk 🙂

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

En zo ziet mijn letter eruit. Lekker NIET netjes, rafelig, potloodrandje. Word ik blij van. Waarom zou het perfect moeten? Wie zegt dat dan? Doe gewoon lekker en laat je perfectionisme eens varen voor een keertje 🙂

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Alle letters. In de O doe ik een klein hartje.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Nadat ik alle letters + hart had uitgeknipt, vond ik het nog wat karig. Dus heb ik nog een zwikkie hartjes uitgeknipt. Toch papier genoeg!

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Ik wil mijn titel en hartjes zoveel mogelijk op rechts, zodat ik mijn journaling kris-kros op links kan schrijven.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

En daarvoor pak ik mijn lievelingspen. De Molotow (linkje helemaal bovenin bij het materiaal lijstje).

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

En schrijven maar. Ik heb er nul moeite mee als mensen mijn teksten lezen (en als ik dat wel heb of als het te privé is, dan deel ik dat simpelweg niet online :). Ik schrijf op het zwart en onder of bovenlangs de cirkels. Ook hier hoeft het niet perfect, mag het rommelig en een beetje door elkaar heen.

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

en rapapapapa! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij!

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Hoppatee, dit was mijn zestiende REV IT UP DARE! En ik heb echt weer zin om deze dares voor je te maken! Ik hoop ook echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *