Mijn favorieten

Waterverf

Winsor_Newton_Waterverfset_Revlie

Mijn meest favoriete set is de Waterverf van Winsor & Newton. Je kunt uiteraard ook kleinere sets kopen. En zelf losse ‘napjes’ in de winkel kopen om je set mee aan te vullen 🙂

Art Journal Galaxy Pagina Revlie

Als je kleinere sets wilt kopen met kleuren die perfect op elkaar afgestemd zijn, dan is het blikje waterverf van Jane Davenport  Brights heel fijn! Op de foto zie je in het midden een mintgroen, oranje en oud roze, die horen niet in de originele set, die heb ik zelf los toegevoegd! 

Prima_Marketing_Classics_Revlie

Alle basis kleuren zitten erin, en de set van Prima Marketing waterverf Classics is dan ook een heel fijne om mee te werken!

Dare_Revlie_Learn1

Over alle kleuren gesproken, de set: Bold & Brights van Art by Marlene is in korte tijd 1 van mijn favoriete geworden. Vooral de fel roze kleur die in deze set zit is het einde! Aanrader!

Be kind

Als je ook fan bent van de wat zachtere kleurtjes, dan is deze set van Prima Marketing: Waterverf Pastel Dreams een heel fijne set om mee te werken. Ik ben inmiddels al aan mijn tweede toe zo vaak gebruik ik deze. De kleuren zijn heel mooi zacht, passen perfect bij elkaar. De waterverf lijkt ook iets meer opaque te zijn. 

Prima Marketing Waterverf Shimmering Lights.

Art Journal Tutorial met rubons

Waterverf Sparkly & Bright van Art by Marlene. Schitterende lekker dikke waterverf met arabische gom! Werkt heel erg fijn! 

Waterverf “Tropicals” van Prima Marketing. 

Pennen, stiften, potloden

Zwarte fineliner Staedler nr. 4

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Dit zijn de kleuren Tombow Markers die ik heel graag gebruik. Zeker niet alleen voor handlettering he! Je kunt ze perfect in je art journal gebruiken! 025133443,

 295743 , 526

815243703,

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

witte pen (mijn nieuwe favoriet: Molotow acrylic 127HS-CO, 16  signal white, bullet shapet)

REV IT UP Dare no. 12 READ

ook Ecoline Brushpennen kun je heerlijk in je art journal gebruiken! Mijn favorieten:

Ecoline Brush Pennen (kleurnummers:  654)

Ecoline Brush Pennen (kleurnummers: 601337, 602, 236, 661, 202)

Art Journal Tutorial Stars

Posca pennen zijn zo fijn omdat ze werkelijk over alle soorten verf, inkt en crayons heen kunnen schijven. Ik gebruik dan wel altijd deze soort: posca pennen pc-1m (light green, green), set, omdat deze een plastic punt hebben. Dan kan je niet je pen punt stuk maken als je over grof werk gaat 🙂

Vulpen_Jane_Davenport_Revlie

De vulpen van Jane Davenport is niet alleen fijn om in je bullet journal of agenda te schrijven, hij is nog fijner om mee te journalen in je art journal, of als teken pen te gebruiken. Deze: Vulpen van Jane Davenport

Art Journal Tutorial met rubons

Nog een fijne witte pen om mee te schrijven, doodelen of accenten aan te brengen is deze: Unibal Signo witte marker

Polychromos_Faber_Castell_Revlie

Kleurpotloden! Jaha, daar kan je er natuurlijk nooit genoeg van krijgen! Dit is mijn favorite set van Faber Castell, de Polychromos.

Vulpotlood_Revlie

Mijn favoriete vulpotlood om mee te tekenen & te schrijven is: de Pentel 0.5.

Verf / inkt

REV IT UP Dare no. 16 DISCOVER

Het liefst maak ik van die leuke splashes met witte ecoline

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

zwarte StazOn inkt. En eigenlijk zijn alle kleuren mooi van StazOn. De reden dat ik StazOn inkt het liefste gebruik, is dat het retesnel droog is! Dan kan je rapido weer verder!

 

Ahhhhhh de aller- aller- allerliefst studio buddy Jack! Die moest er natuurlijk ook met zijn dikke neus weer even bij <3 

Alle kleuren van Amsterdam Acrylverf 🙂 

golden teal acrylverf. Dit vind ik zo’n mooie kleur! En sowieso zijn alle kleuren verf van Golden heel fijn om mee te werken. Ze zijn lekker stevig zeg maar 😉

Lijm

pritstift of andere lijm om je titel in je journal te plakken

42. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

stickles van Ranger: groenrozegeel/oranjemint. Superleuk om allerlei accenten mee aan te brengen! Maar ik zet er bijvoorbeeld ook van die lovertjes mee vast!

Art Journal Tutorial met acrylverf en glitters

Gel Medium om papier, stof of embellishments in je journal te plakken. 

Tacky Glue! Gebruik ik graag om bijvoorbeeld knoopjes of embellishments op je Art Journal pagina te plakken. 

Stencils en Stempels

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Alle stencils van Art by Marlene zijn zo geweldig om mee te werken! Maar deze VLINDER is toch wel mijn fav! 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

stencil van Elisabeth Craft, designer Ilse Kleijer. Stencil heet Spring Flower Mandala.

Art Journal Tutorial met acrylverf en glitters

Werkelijk ALLE stempels van Art by Marlene vind ik helemaal geweldig! 

Penselen

Alle maten kwastjes van “Raphael” en dan “Symbiose” vind ik heel fijn werken. Er zit een rubber gripje aan het penseel waardoor je het heel goed kunt vast houden, zeker de kleinere penseeltjes. 

Ik koop ze altijd bij Barend & Van Zwieten, mijn favoriete teken- en art winkel! 

De waterverf kwasten van Da Vinci werken superfijn! 

28. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

he he, ook een "kwast" maar Jack is niet te koop he 🙂

Art Journals

Art Journals Revlie

Jaaaaaa NATUURLIJK ga ik hier als eerste mijn eigen art journals vermelden! Deze zijn bij velen favoriet, en absoluut geschikt voor alle soorten verf die jij maar wilt gebruiken! Dus echt mixed media, maar waterverf doet het er ook prima op! 

Inmiddels heb ik al aardig wat designs! Er is ook een toffe aanbieding als je er 3 gelijk koopt 🙂

Daily-Journaling_Revlie

en natuurlijk werk ik dagelijks erg graag in mijn Hobonichi. Ik heb de A5 Cousin Techo. Het papier is superdun, maar dat werkt juist weer heel fijn. Het knisperende geluid vind ik vooral te gek. 

Wil je dit ook leren? Hier kun je meer informatie over mijn cursus vinden! 

Art by Marlene Journal

En dit journal van Art by Marlene is ook superfijn om in te werken. ik gebruik deze nu om allerlei kleurencombinaties te maken. Makkelijk om op terug te kijken als ik het even niet meer weet 🙂 

Bullet Journal Keep Moving Forward - Revlie

Voor mijn agenda & to do & braindump lijstjes gebruik ik al jaren een journal van Leuchtturm. Totaal op mijn eigen manier 🙂 

Ik werk het liefst in een A5 dotted van Leuchtturm 1917.

Apparatuur

Ik heb een Iphone 11 Pro, en daar maak ik veel van mijn foto’s mee. Soms is het toch fijner om met een camera te werken die zie je hieronder.

Nikon_D5500_Revlie

Om mijn online cursussen op te nemen gebruik ik mijn Nikon D5500 Deze is super fijn en van heel goede kwaliteit. Daarnaast maak ik hier ook mijn product foto’s mee. 

Scanner_Revlie

Al mijn illustraties en art journal pagina’s of waterverf achergronden scan ik in met mijn Canon 9000F en de daarbij behorende scan software

Printer-epsonSureColorP600_Revlie

Voor het printen van mijn art (zoals posters / prints) werk ik met mijn Epson SureColor P600. Nog steeds superblij mee. Heel heldere en mooie prints op foto papier. 

SelphyPrinter_Revlie

Voor het printen van kleine foto’s bijvoorbeeld voor in mijn Hobonichi, gebruk ik mijn kleine fotoprinter: Selphy CP1300. Ik vind deze helemaal geweldig! Je kunt gewone maat foto’s printen (10×15), maar dus ook perfect meerdere kleine foto’s op 1 pagina. Makkelijk via een app op je telefoon! 

Ik heb de roze (duh!). Zorg er wel voor dat je ook he speciale papier erbij besteld!

Ipad_Studio_Revlie

Ik gebruik mijn Ipad Pro 12,9 inch (3e generatie) echt ontzettend veel. Sowieso om leuke YouTube filmpjes te kijken terwijl ik creëer, maar ook heel veel om in ProCreate te werken!

Mijn foto’s bewerk ik in photoshop en procreate. Voor de kleurstellingen etc gebriuk ik Photoshop. Procreate gebruik ik ook echt om illustraties te editen, stickers te maken, gifjes te maken etc. Echt het beste programma ooit!

Microfoon_revlie

Voor het inspreken van mijn video’s en podcasts gebruik ik een heel fijne en betaalbare microfoon; de yeti

Ik krijg helaas enorme pijn in mijn oren van die kleine oortjes, dus draag ik liever een koptelefoon. Maar wel een goeie graag! Deze van Beats Studio is zijn geld dubbel en dwars waard! 

Statief_Groot_Revlie

Ja ja, Jack, maar kijk even daarachter. Daar staat mijn ‘grote’ statief met uittrek poten van het merk Manfrotto 190. Deze is echt geniaal.  Hiermee film ik dus van boven. Ik kan of mijn Nikon camera erin hangen, maar ook net zo makkelijk mijn iphone, voor bijvoorbeeld een Instagram Live te filmen 🙂

Statief_Klein_Revlie

Om bijvoorbeeld makkelijk reels op te nemen, of iets wat ik op mijn buro doe, gebruik ik dit kleinere statief, ook van Manfrotto

Revlie_Jack

welke software gebruik ik:

photoshop (voor bewerken van foto’s)

imovie of Final cut pro (voor het editen van mijn video’s of podcasts)

notities (gewoon de app op mijn telefoon voor al mijn gedachtenspinsels)

planoly (om mijn social media posts in te plannen)

Laposta (om mijn nieuwsbrieven te verzenden)

Mijnwebwinkel (daar draait mijn shop)

WordPress (daar draait mijn ‘gewone’ site)