REV it up Dare nummer 15

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 15 is hier!

en deze week is de prompt NATURE. En wat kan je daar veel mee verzinnen. Ik vond het leuk om een mini quote van Pinterest te halen maar ook ‘nature’ terug te laten komen in mijn art journal (de ‘blaadjes’). En hoe fijn is het om in de natuur te zijn he! Lekker wandelen. Lekker uitwaaien. Heerlijk. Ik voel me eigenlijk altijd beter als ik een uurtje buiten gelopen heb. En toch maak ik er niet altijd tijd voor…

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal!

Prompt: NATURE

Exercise: Maak een zwarte achtergrond

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog:

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Trek met je potlood de omtrek van het blaadje. Je kunt natuurlijk heel simpel ook zelf een blaadje tekenen 🙂

 

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Ik heb random wat blaadjes getekend / omgetrokken.

 

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

yes! pak je favoriete kleuren Tombow Markers. Ik heb de nummers die ik gebruikt heb, bovenin vermeld. Ik cluster wel de warme / koude kleuren bij elkaar (dus geel / roze tinten en groen / blauw tinten). Je kunt natuurlijk combinaties maken waar jij blij van wordt!

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Vul dan je blaadjes in met je Tombow Markers. Dit hoeft dus niet netjes. Lekker beetje slordig inkleuren. Als er maar kleur op komt.

 

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Daarna ga je met een kwastje met water over je Tombow Markers heen. Dan gaat alles een beetje door elkaar heen lopen. Ik hou daarvan. Wil je de kleuren wat meer ‘neutraal’ houden, zorg dan dat je je kwastje goed schoonmaakt voordat je water aan een volgende kleur toevoegt.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

En terwijl dit ‘blaadje’ lekker opdroogt, ga ik de volgende kleuren.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Nu gebruik ik alle groentinten en blauw tinten die ik heb / mooi vind.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

En weer water toevoegen + laten drogen.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

En dit herhaal je tot al je blaadjes gevuld zijn. Ik probeer elke keer een andere kleur iets meer de overhand te geven.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

En tussendoor pak ik even koffie. En tadaaaa wie pikt gelijk mijn stoel in (en denkt dat ik eten in mijn hand heb :))

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Nu deze bladzijde goed laten drogen. Gaat vrij snel met het papier uit mijn eigen art journal overigens. Maar dat is dus per soort papier verschillend.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Nu nu gaan we met zwarte waterverf aan de slag. Daarmee ga ik de achtergrond ‘inkleuren’.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Ik zorg dat er een wit randje om mijn blaadjes heen blijft, zodat het contrast groot is. Dat randje hoeft niet exact gelijk en al helemaal niet netjes he. Dit is je art journal!

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Ik ben halverwege over gestapt op een iets groter kwastje. Die kleine was net ff te klein om de hele achtergrond in te kleuren. Kijk wat voor jou het prettigst werkt.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Huppetee! Achtergrond ingekleurd. Deze nu goed laten drogen! Ziet er nu wat vlekkerig uit, maar is helemaal zwart opgedroogd.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Ik pak mijn favoriete witte acryl pen erbij! Voor de titel en de details in de blaadjes!

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Ik schrijf “Life hurts, nature heals”. Hoe mooi!

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Alle blaadjes krijgen sterretjes en stipjes. Beetje ‘galaxy’ look.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Alle blaadjes ingevuld.

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Maar dit is me dan toch weer wat te kaal, dus ik voeg met witte Ecoline nog wat splashes toe!

REV IT UP Dare no. 15 NATURE

En dan krijg je dit resultaat!

 

en rapapapapa! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij!

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 15 NATURE REV IT UP Dare no. 15 NATURE

Hoppatee, dit was mijn vijftiende REV IT UP DARE! En ik heb echt weer zin om deze dares voor je te maken! Ik hoop ook echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *