REV it up Dare 29: art journaling tutorial met stof & vilt

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 29: art journaling tutorial met stof & vilt.

voor de lieve schatten die mij al langer volgen, komt dit bekend voor! stof & vilt in mijn art journal. In mijn ‘scrapbooktijd’ heb ik altijd erg veel stof en vilt gebruikt. Ik maakte bijvoorbeeld veel mini albums en vond het dan heerlijk stof, vilt & borduurgaren te gebruiken. Nu ik meer in mijn art journal werk, ga ik dat gewoon her-introduceren! teeheeeeeee. Maak je borst dus maar nat. Dit is dan een soort deel 1 hehe.

deze week is de prompt OBSERVE. en dat is een woord om eens goed over na te denken. Als je op Pinterest quotes met “observe” zoekt, krijg je een ton aan supermooie quotes & gedachtes. En allemaal oh zo waar. Maar of het altijd zo (makkelijk) werkt? Nahhhh denk het niet. Maar toch goed om erbij stil te staan toch! Ik heb gekozen voor de quote “learn to sit back and observe, not everything needs a reaction”. Die vind ik voor mijzelf erg van toepassing omdat ik vaak denk dat ik “ergens iets mee moet”.

dus huppetee, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal “art journaling tutorial met stof & vilt”, en kijk gauw hoe je deze art journaling pagina maakt!

Prompt: OBSERVE

Uitdaging: gebruik stof en vilt in je art journal

Ik heb deze pagina gemaakt

Artjournaling met stof en vilt

Hoe heb ik deze pagina gemaakt “art journaling tutorial met stof & vilt”

Artjournaling met stof en vilt

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze “art journaling tutorial met stof & vilt”

(gebruik wat je hebt of mooi vindt!)

Artjournaling met stof en vilt

okidoki, we beginnen met de titel achtergrond, want deze heeft even wat tijd nodig om te drogen. ik gebruik een A6 vel waterverfpapier, en kleur deze ‘regenboog’ in met mijn ecoline brushpennen (en een mooie paarse van Tombow). Hoe het moet worden zie je ook al liggen 🙂

Artjournaling met stof en vilt

als je alle kleuren hebt zoals je ze wilt, dan maak je een grote kwast flink nat, en ga je voorzichtig kleur voor kleur je werk nat maken. Let op: het loopt heerlijk in elkaar over omdat we achter elkaar door gaan. Werk wel per kleur, dus eerst geel nat maken, dan oranje, dan roze etc. Dus van links naar rechts (niet van boven naar beneden). Alhoewel je dan vast een leuk effect krijgt ook. Maar voor nu wil ik de ‘regenboog’ een beetje zichtbaar houden. Wil je echt je kleuren niet in elkaar laten overlopen, dan zul je of elke keer een kleur moeten overslaan, of na elke kleur moeten wachten tot het droog genoeg is om verder te gaan. En Ain’t nobody got time for that toch 🙂

Artjournaling met stof en vilt

ben je net zo enthousiast met water als ik, dan zie je bijvoorbeeld flink donkere randen omdat het papier een beetje opbolt, en het water naar 1 kant rolt. En mengt. En donker wordt.

Artjournaling met stof en vilt

maar rapapapa daar hebben we de keukenrol voor. Je kunt het heel simpel op deppen. En je kunt als je je kleuren te fel vindt (serieus? Ja dat kan :), ook met je keukenrol in je werk deppen om wat kleur weg te nemen.

Artjournaling met stof en vilt

die leg je dan aan de kant om te drogen. Dan gaan we de achtergrond van het journal verven. Ik kies een blauw & turquoise/groen achtige kleur. Dit is een set van Amy Tangerine, maar gebruik vooral wat je hebt, en gebruik de kleuren die jij wilt!

Artjournaling met stof en vilt

Bovenaan heb ik wat meer blauw, onderin wat meer turquoise. En dan splash ik nog even heerlijk met wat spetters :). Die leg je ook opzij om te drogen.

Artjournaling met stof en vilt

Dan tekst / typewriter / script achtig scrapbook papier en je vlinder ponsen. Ik heb 3 verschillende maten gebruikt, maar gebruik wat je hebt. Je kunt het ook uitknippen he!

Artjournaling met stof en vilt

En dan nu, het allerleukste als je het mij vraagt! Stof & vilt. Ik heb overal laatjes, bakjes en mandjes met stof en vilt staan. Daar kan ik nog een eeuwigheid mee doen gelukkig. Je hebt voor de 3 ‘bloemen’ verschillende stukjes rond vilt en stof nodig.

Artjournaling met stof en vilt

En dan ga ik random knippen en verzamelen. De onderste grootste rondjes zijn ca. 5 cm doorsnede. Maar ik meet verder dus niets he, ik doe alles uit de losse hand. Hop knippen maar. Dan leg ik kleuren vilt en stof op elkaar net zo lang tot ik de combinatie leuk vindt. Ik koop ook kinderstof, daar komt bijvoorbeeld dat uiltje dan weer uit. Vind ik grappig 🙂 Van vilt knip ik ook 3 hartjes. Tevens  verzamel ik knoopjes of van die schattige splitpennen die er mooi uitzien. Mijn ‘oude’ scrapbook stash ff gebruiken 🙂

Artjournaling met stof en vilt

Dan leg ik alles op elkaar hoe ik denk dat ik het hebben wil. Ik zoek contrasterende borduurgaren uit, of juist kleuren die er goed bij passen.

Artjournaling met stof en vilt

En dan ga ik de hele reut aan elkaar borduren. Geen idee hoe de steekjes heten die ik gebruik, ik doe maar wat zeg maar ;). Ook perfect ‘karweitje’ als je dan toch ‘s avonds op de bank tv zit te kijken! Tip: maak een hele bak hiervan. Kan je nog maanden vooruit!! Als je toch op de bank zit, kan je net zo goed je handjes laten wapperen toch? En dan niet in de chipszak natuurlijk hehe.

Artjournaling met stof en vilt

Ik probeer alle rondjes apart vast te zetten en gebruik dan elke keer een ander steekje. De vlinder van papier lijm ik met tacky glue eraan vast. Het bovenste rondje heeft van die bolletjes steekjes. Geen idee hoe het weet, ik weet toevallig ongeveer hoe ze moeten. Dus wat ik zeg: ik doe maar wat, en het ziet er OK uit, en dan ben ik alweer blij. hehe.

Artjournaling met stof en vilt

Bij deze vond ik het juist leuk om de knalgele borduurgaren te gebruiken. Komt ook terug in 1 van de stofjes dus helemaal prima.

Artjournaling met stof en vilt

En natuurlijk met het cute uiltje en een soort split pen geval ding 😉

Artjournaling met stof en vilt

Dan leg ik ze neer om een klein beetje te kijken, past het uberhaupt in mijn art journal (heb ik ze niet te groot gemaakt). Vind ik de kleuren & de achtergrond leuk. Yup, ziet er allemaal prima uit!

Artjournaling met stof en vilt

Dan gaan we verder met de achtergrond van de titel die inmiddels supermooi opgedroogd is! Kijk die overgangen dan! Geweldig toch! Dat krijg je dus als je het nat een beetje in elkaar laat overlopen. Dan krijg je magie 🙂

Artjournaling met stof en vilt

Ik heb de titel er met potlood opgeschreven (en daarna mijn gebruikelijke dikkere letters van gemaakt).

Artjournaling met stof en vilt

en die titel knip ik dan met een klein schaartje uit.

Artjournaling met stof en vilt

Daarna DACHT ik dat het een goed idee was om de letters duidelijker te maken met een grijs kleurpotlood…

Artjournaling met stof en vilt

Maar als snel vond ik het niet mooi worden. Ik probeerde even eroverheen te gaan met mijn witte uniball signo pen. En dat zag er toch leuker uit. Dus het grijze uitgummen!! Kies jij vooral wat jij mooi vindt! Geen goed of fout!

Artjournaling met stof en vilt

Ik vind dit gewoon veel leuker staan. En hoe gaaf zijn de letters nu in dat regenboog effect! Geweldig toch <3

Artjournaling met stof en vilt

closeup van de mooie witte lijntjes. bibberig hier en daar. helemaal dikke prima dus.

Artjournaling met stof en vilt

en dan weer neerleggen en kijken hoe wil ik het indelen want ik wil ook nog journaling tekst met mini abc-stickertjes kwijt!

Artjournaling met stof en vilt

oh, gegroepeerd vind ik het eigenlijk leuker staan. De driehoeks regel is echt een ding met ontwerpen. Als je lijntjes zou trekken in de foto 1’tje hierboven, van de ene ‘bloem’ naar de andere, dan zie je een soort driehoek. Maar bij de onderste foto zie je het ook, de drie ‘bloemen’ bij elkaar vormen ook een soort driehoek. Schijnt dat de kijker (jij dus 😉 dat fijn vindt om naar te kijken.

Artjournaling met stof en vilt

maar yummy, dit is toch gewoon heerlijk om naar te kijken?!

Artjournaling met stof en vilt

dan nog ‘de steeltjes’ van de bloemen. Er lag nog, heel verrassend, washi tape op mijn bureau! En nog eens de perfecte kleuren ook! Plaats nu ook je geponste vlindertjes waar je ze hebben wilt. Die heb ik ook met tacky glue vastgelijmd.

Artjournaling met stof en vilt

dus hoppetee. washitape erop, lekker makkelijk ook.

Artjournaling met stof en vilt

de bloemen & de titel plak ik alvast vast met tacky glue. Je kunt even iets zwaars op de titel zetten zodat ie de lijm goed pakt. Dat gaat bij tacky glue nog best snel hoor. Kan je ff koffietje pakken tussendoor 🙂

Artjournaling met stof en vilt

oh, dat vergeet ik helemaal! Soms heb ik ‘s avonds laat of op een moment dat ik er niet aan kan werken een leuk idee in mijn hoofd. Dat had ik dus met dit art journal pagina ‘idee’. Ik ging eigenlijk naar bed, liep mijn studio in, zag het stof en vilt en wist meteen, dit wil ik maken. Dan schets ik snel mijn idee zodat als ik er wel tijd & zin in heb, ik ermee verder kan. Morgen ben ik dit idee namelijk alweer vergeten. En je ziet ook de schets is wel een beetje anders dan het origineel maar dat maakt geen fluit uit 🙂

Artjournaling met stof en vilt

Een quote uitgezocht op pinterest (gewoon intypen “quote observe” en je krijgt genoeg leuke!). Deze heb ik met die tiny alfabet stickertjes erop geplakt. Eerst natuurlijk 3x mis omdat ik te weinig ruimte had. Dus wellicht handig om een klein beetje vooraf te kijken of het gaat passen waar jij het wilt plakken 🙂

Artjournaling met stof en vilt

Ik vond de zwarte lettertjes toch ietsie te donker, dus heb met mijn witte uniball signo pen er nog lijntjes omheen gezet.

Artjournaling met stof en vilt

En hooppppaaaaaaa weer een heerlijke art journal pagina af!!

Artjournaling met stof en vilt

Ik vind ‘m echt superleuk. Vooral door de fijne textuur & kleuren van het stof en vilt. Ben benieuwd of jij deze “art journaling tutorial met stof & vilt” ook gaat maken?!

 

En nog een zwikkie detailfoto’s:

Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt Artjournaling met stof en vilt

Hoppatee, dit was mijn 29e REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha, nou ik heb ook betaalde cursussen, die vind je HIER). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

En mocht je het nog niet weten: ik heb ook een super leuke webshop met stationery, wenskaarten, enamel pins, sleutelhangers / charms, stickersheets, gift sets, kinderkamer posters, tekstposters, echt allemaal om helemaal blij van te worden. Die vind je HIER.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2021 #revitupdare2021 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken (en soms een beetje langer 🙂 weer!

Liefs

 

4 reacties op “REV it up Dare 29: art journaling tutorial met stof & vilt

 1. Karin schreef:

  Prachtig geworden. Stof en vilt ook mijn favoriete combinatie.
  Geniet altijd van je leuke mails.
  Bedankt voor de inspiratie.
  Lieve groetjes Karin

 2. Revlie Schuit schreef:

  ah dank je wel voor je lieve berichtje Karin! 🥰

 3. Els schreef:

  Ik geniet steeds van je enthousiasme en je spontane werkwijze.
  Weg perfectionisme, zalig!
  jouw werkjes maken me vrolijk.

  Veel succes!

 4. Revlie Schuit schreef:

  ahhhh wat lief Els! Heel graag gedaan 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *