Mijn “Plotselinge” Succes Na 6 Jaar…

ik krijg de laatste tijd heel veel vragen in mijn DM op Instagram of Facebook en op de mail. Hoe ik “het” allemaal doe. Hoe ik “zo snel” gegroeid ben. En dat snap ik. Want het LIJKT nu natuurlijk (nu het aan het vliegen is met mijn creatieve business) alsof ik dit allemaal zo hopsatee “even” dit jaar geflikt heb. Niets is minder waar…. Dus “Mijn “Plotselinge” Succes Na 6 Jaar…” uitgelegd.

Ik wil je graag een kijkje geven in hoe de afgelopen jaren voor mij geweest zijn. Zodat je inzicht krijgt in hoe het leven van een ondernemer kán lopen. En hoe “plotseling” succes eigenlijk gecreëerd wordt…

2000

 • Vanaf 2000 heb ik mijn eigen bedrijf Artifex Support voor Secretariële Dienstverlening (noemen ze nu VA, veel sjieker :). Vanuit huis gestart maar al snel uit mijn jasje gegroeid en personeel + pand nodig;

2010

 • In 2010 ging het plotseling zo slecht met Artifex Support dat ik al het personeel moest ontslaan (3 toen).  Ik ging alleen met Arjan verder. Later in het jaar kwam studente Jacqueline erbij (goud voor mij) want tsja ik had OOK nog 2 kids he 🙂 Leeftijd 3 en 7. Ruben ging plots naar de kinderopvang en ging elke keer overgeven als ik wegging. Mijn hart brak dagelijks in duizend stukjes. Dat heeft maanden geduurd voordat hij daar zijn draai vond.

2013

 • In 2013 ging het echt ook niet meer qua  huur en moesten we ons pand verlaten (held van een verhuurder die mij mijn 5-jarige contract kwijtschold), en vanuit huis gingen we zelf verder ploeteren. Arjan kon gedeeltelijk bij een concullega aan de slag, waar hij ‘s middags de klussen voor Artifex mocht oppakken. Samen met mijn lieve studente trok ik de kar vanuit huis, en zij vanuit haar studentenhuis 🙂

2014

 • Kei- en keihard werken om het schip te kunnen turnen. En in begin 2014 begon het werk weer aan te trekken. Ondertussen had ik ook plannen gemaakt omdat mijn hart meer en meer bij creativiteit kwam te liggen. Ik bedacht dat ik een eigen Mixed Media winkel wilde;
 • In 2014 kwam die Mixed Media winkel er dan ook, met behulp van een lieve vriendin die financieel garant kon staan (want dat was er simpelweg niet). Geen gift, ‘gewoon’ een lening, maar zonder rente en alle tijd om terug te betalen. Goud dus weer.
 • Maar ook in 2014 kwam daar Artifex Service B.V. bij, uit behoefte vanuit grote klanten. Er was enorme behoefte aan professionele Klantenservice (op afstand dus ook) zodat zij dit compleet konden outsourcen. Ik twijfelde eerst enorm! Ik had net de winkel geopend, voelde me als een vis in het water. Maar ja, de garantie van jarencontracten (en dus inkomen) was te aantrekkelijk om hier niet voor te gaan!
 • We zaten met 6 mensen in een klein kantoortje aan de achterkant van de winkel om al dit secretariële en klantenservice werk uit te voeren. Ik nam Judith aan die de complete club ging managen. Ik gaf in de weekends fysieke workshops in de winkel.
 • Mijn kaarsje raakte opgebrand, Arjan kreeg in de zomer van 2014 een longonsteking & in de winter van 2014 een dubbele longontsteking. Ik liep op mijn tandvlees.
 • Daardoor werd de winkel naar de achtergrond geschoven: want al mijn tijd ging op aan Artifex Support en Artifex Service en mijn gezin!
 • We bleven groeien, er moesten meer mensen bij komen, en dat ging never nooit niet meer passen in de winkel! Dus, we besloten: we moeten een kantoorpand, dit gaat niet langer zo.
 • Wonder boven wonder: ons oude pandje stond weer leeg! En doordat de held van een verhuurder mij zo goed had geholpen, wilden wij dolgraag daarin terug!

2015

 • Eind 2015 heb ik de winkel met pijn in mijn hart moeten sluiten. Niet omdat dat niet goed ging, maar juist omdat al mijn tijd op ging aan Artifex Support en Artifex Service B.V. en ik mezelf simpelweg niet meer verder kon ‘splitsen’.
 • 2015 en 2016 waren bizarre jaren van enorm veel werken (werkweken van 60 uur waren gemiddeld voor mij). In 2015 werd ik echter ook ziek. Kwam ik in het ziekenhuis terecht en de diagnose was Diabetes Type 1. Welkom in een nieuwe rollercoaster.

2016

 • In februari 2016 kochten wij ons droomhuis, maar de eigenaren op leeftijd zouden naar een appartement gaan wat nog gebouwd moest worden, dus konden pas februari 2017 opleveren. Wij gingen akkoord;
 • In september 2016 verkochten wij in 1 week ons huis, oktober 2016 verhuisden we naar een tijdelijke woning (mét twee katten!);

2017

 • Februari 2017 EIN-DE-LIJK de sleutel en kon de grote verbouwing starten. Dachten we. Dat liep nogal uit. Juni 2017 zouden we verhuizen naar ons droomhuis….(want de eigenaren van het tijdelijke huis zouden ook weer naar Nederland terugkomen);
 • En in al deze tijd bleef ik creatief, bleef ik proberen cursussen te maken, art journals te ontwikkelen en mijn eigen creativiteit te voeden;
 • De verbouwing liep zo erg uit, dat toen wij moesten verhuizen we geen keuken (serieus, alleen maar beton!), geen badkamer, geen gestucte muren, kortom: NIKS was ook maar enigszins af. We hadden 1 kraantje met koud stromend water, beneden in de garage :O. Maar ik zette door. Ik wilde niet weer tijdelijk in een ander huis. Dan maar hier zien te “overleven”. Tussen de werkmannen die om 7 uur begonnen….

Even ter verduidelijking dat het echt drama was en ik geen millimeter overdrijf:
Drama verbouwing...
Ziehier de binnenkant van ons huis. we leefden in de zomer 2017 zo. Op de tuinset. En ik zet hier een “kitchenette” van IKEA in elkaar. Die je voor de camping kunt gebruiken. DAT was mijn keuken :O. Koken deed ik op een twee pits warm houdt plaatje en ons gourmet stel. Als ik er nu op terug kijk denk ik echt: WTF. Hoe hebben we dit gedaan. Maar het is toch gelukt!

 • We sliepen in mijn studio. Voor 7 uur moest ik dus zorgen dat alles opgeruimd & aan de kant was, want dan kwamen stucadoors, schilders, bouwvakkers ons huis verder afmaken.
 • Hoe ik deze periode van hysterie overleefd heb? GEEN IDEE. Doorpakken en doorgaan. Er was ook geen keus.
 • Gelukkig was het zomer dus konden we buiten tandenpoetsen (met flesjes water) en veel buiten zijn ha! Onze redding toch wel.
 • Ik was niet blij met de uren die ik bij Artifex werkte en probeerde op allerlei manieren daar extra personeel voor te vinden. Dat lukte gewoonweg niet. Ik wilde mijn tijd ‘vrij’ maken. Dus het leven ging door, ik rommelde wat aan met zelf gebouwde websites maar de drang om mijn creatieve business serieus op poten te zetten bleef;

2018

 • Eind 2018 had ik het idee dat ik een eigen event wilde organiseren. “Create your happy life”. Zoveel uren & energie zijn in dat idee gaan zitten. Maar omdat mijn hart daar blijkbaar niet helemaal lag, kwam dat niet van de grond. Teleurgesteld? Zeker. Maar als ik op mijn bek ga, sta ik op, klop ik mijn kleren af, en ga ik weer door. Hoofd omhoog.

2019

 • In 2019 had ik het idee dat ik “artist” wilde zijn. ik wilde grote canvassen maken en die verkopen. En dat ging ook nog! Maar toch bleef er maar iets aan me knagen. Dit was niet wat ik volledig wilde; Ik wilde mijn creativiteit DELEN;
 • Maar ook in 2019 werd mijn tijd volledig opgeslokt door een grote nieuwe opdracht bij RAI Amsterdam. Daar werkten we al 10 jaar voor, maar nu hadden ze mij echt praktisch fulltime nodig. En ik zei “ja tuurlijk!”. Maar wist ondertussen ook, dit wíl ik helemaal niet.
 • We besloten weer op zoek te gaan naar nieuw personeel, maar in 2019 was dat nog steeds ontzettend moeilijk. In 2014 kreeg ik 100’en brieven bij een advertentie. Nu mocht ik blij zijn als ik er 5 kreeg….
 • Dus totdat ik iemand anders hiervoor aan kon nemen, pakte ik deze mega klus zelf op;
 • December 2019 & januari 2020 waren bizar qua werkuren. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat (we verwerkten mail voor de Horecava van RAI Amsterdam), was ik mailtjes aan het wegwerken. Gelukkig had ik een stagiaire van de RAI weten te strikken om mij verder te helpen, want alleen ging simpelweg niet. En de 11 dames die ik inmiddels in dienst had bij Artifex Service zaten ook tot de oren in het werk.

2020

 • Februari 2020 had ik eindelijk een nieuwe kracht gevonden en was ik haar volop aan het inwerken. Ik voelde ruimte komen! Het gevoel dat je er ‘bijna’ bent. Dat je bijna weer uren aan je eigen creativiteit en wensen kan besteden.
 • En toen kwam maart 2020. Corona. Pats. Boem. Klaar. Van de een op de andere dag moest RAI Amsterdam haar deuren sluiten. En belden ze mij dat de opdrachten per direct werd stopgezet. 30% omzet weg. En hoe gek dit ook klinkt: ik was alleen maar opgelucht. Blij dat het ‘voor even’ voorbij was. Geen idee toen natuurlijk hoe lang dit zou gaan duren. Iedereen dacht “over een paar maanden komen we weer terug en is het zoals het was”. TOCH NIET.
 • Ik heb eerst mijn rust gepakt. Op de bank gelegen. Boeken gelezen. Even HELEMAAL NIETS gedaan. Ik wilde niets. Maar hoefde van mezelf ook even helemaal niets. De rest van de klanten draaiden gelukkig ‘gewoon’ door dus onze Klantenservice klussen bij Artifex Service draaiden onveranderd door. En daar hadden ze mij niet nodig. Judith zwaait daar de scepter voor mij. Ik kon me voor het eerst in jaren echt even helemaal op mijn eigen wensen richten.
 • Snel kwam toen wel het besef “hey, ik heb TIJD”! En ik ging plannen maken. Ik wilde een nieuwe mooie website & een online leeromgeving. Anders dan de houtje-touwtje die ik zelf in elkaar geknutseld had. Ik regelde dit, maar alles deed ik Engelstalig. Omdat ik al zo lang alles in het Engels deed en eigenlijk mezelf verplicht voelde dit te blijven doen. Zeker ook omdat mijn klanten/volgers/fans toch voor 50% uit Niet-Nederlanders bestond….
 • Keihard gewerkt om die 2 websites uit de grond te stampen. En opeens had ik het besluit genomen: F*ck it, ik ga doen wat GOED voelt voor mij. Ik ga niet meer mijn beslissingen af laten hangen waarvan ik denk dat de anderen dit willen. Ik wil zo graag lekker in het Nederlands communiceren. De behoefte om dit te doen won het van de angst om mijn Engelstalige publiek te ‘verliezen’. En die verloor ik. Bij bosjes. Maar dat was OK.
 • Maar ja, NET 2 websites volledig in het Engels opgezet. Had ik dit niet even een maandje eerder kunnen bedenken. Nope. Zo werkt mijn brein blijkbaar;
 • Dus als een malle deze 2 websites volledig naar het Nederlands omgezet (de Engelse bestaan ook nog steeds hoor, stel dat :));
 • De nieuwsberichten bleven dramatisch, ook vanuit RAI Amsterdam. Een reorganisatie daar was op stapel. En werd ook uitgevoerd, en de afdeling waar ik zo ongelofelijk veel voor en met gewerkt had, werd volledig opgeheven. Een schok. Al deze mensen waren hun baan definitief kwijt. Hoe dan! Zo heftig en onvoorstelbaar;
 • En voor mij het besef: die enorme klus komt nu niet terug, en misschien wel nooit niet;
 • Ik ben mijn Engelstalige cursussen gaan omzetten naar het Nederlands. Waterverf in je Art Journal & Droom Meisjes Tekenen waren nu volledig Nederlands en gingen als een speer over de toonbank! HUH?! Ik dacht dat iedereen toch wel prima Engels begreep, dat het nooit zo’n probleem was geweest. Maar dit bewees maar weer dat het toch wel heel fijn is om in je eigen taal een cursus te volgen 🙂
 • Ik stortte me ook verder op mijn eigen lijn stationery. Art Journals had ik al. Ook een enamel pin (newsflash: de nieuwste 2 zijn in de maak!), en natuurlijk prints posters. Maar daar kwamen stickers bij! Ik kocht een Cricut en ging aan de slag! Reminder: je moet nog wel even met de software van Cricut leren omgaan :O;
 • Uren, dagen & weken verder, maar ik had het onder de knie. Lang leve YouTube en proberen proberen proberen, testen testen testen.
 • De zomer 2020 was voor mij een zomer van uittesten & proberen. Leren, vallen en weer op staan. Zoals ik eigenlijk altijd alles al gedaan heb. Dive in head first, and create your wings as you go. Huppetee en door.
 • Maar de waanzinnige recensies op mijn online cursussen zorgden er echt voor dat ik alleen nog maar meer wilde ontwikkelen! Er kwamen 2 kits & mixed media lessen speciaal voor kids (om de ouders een beetje in vakantie tijd te ontlasten!);
 • Ik bleef nieuwe stickers ontwerpen, en nadenken over nieuwe online cursussen!
 • Voor kerst maakt ik de online cursus “Kerstposter Illustreren
 • en als laatste bedacht ik dat ik eindelijk een cursus ging maken over mijn daily journaling in mijn Hobonichi. Daar kreeg ik altijd zoveel reacties online op. En dat voelde ook superleuk om te delen. Hoe mijn proces gegaan was. Ik hou van documenteren en vind het geweldig om anderen dit proces ook te kunnen leren.
 • In december 2020 lanceerde ik dus mijn nieuwe online cursus Daily Journaling en as we speak hebben er zich nu 95 (!) mensen ingeschreven. Ik was flabbergasted dat vanaf het moment dat ik de cursus live gooide om te kopen, het een enorm succes was. Zo dankbaar & blij had ik me in geen jaren gevoeld.

Dus! voor de mensen die denken dat ik dit jaar ‘even’ een succesvol bedrijf uit de grond gestampt hebt: hier zijn JAREN aan voorbereiding aan vooraf gegaan. En nee, ik heb zeker niet fulltime zelfs niet parttime tijd gehad om aan mijn dromen te werken. Ondertussen was er altijd werk voor de Artifexen en oh ja! MIJN KIDS. Joehoe! Die waren er ook nog. Niet dat die op de tweede plaats kwamen, zeker niet. Sanne en Ruben zullen altijd op nummer 1 staan en gaan altijd voor werk. Ik heb het altijd voor elkaar gekregen om er ook voor hun te zijn als ze uit school kwamen (met het gevolg dat ik tot ‘s avonds laat of ‘s nachts moest doorwerken om dingen af te krijgen).

Waarom vertel ik je dit allemaal. Om te laten zien dat een proces heel lang kan duren. Dat je niet ‘even’ iets creëert wat daarna succesvol is. Lukt sommigen wel hoor, maar dat zijn echt uitzonderingen. Vaak is het een hobbelige weg. Met veel vallen en opstaan. En zo lang je maar je doel voor ogen blijft houden, FOCUS OP JEZELF houdt en door blijft marcheren (en een beetje leuk leven), ben ik er 1000% van overtuigd dat alles wat jij graag wilt bereiken haalbaar is.

En ik heb altijd al deze jaren mijn droom voor ogen gehouden. Een studio aan huis (check!), fulltime aan mijn creatieve business  werken (check!) en mijn dag indelen zoals ik dat wil (check!). En daar zijn dus een aantal jaar voor nodig geweest.

Ik heb een paar ommezwaaien gemaakt. Fouten gemaakt. Verkeerde beslissingen genomen. Maar ik heb altijd wel mijn uiteindelijk doel voor ogen gehouden. En dat heeft mij hier gebracht.

Ik ben nog lang niet klaar met het verzinnen en maken van creatieve online cursussen. Ook blijf ik mijn eigen stationery & product lijn uitbreiden met artikelen waar ik zelf ook heel gelukkig van word. En ik vind het geweldig om mensen te kunnen inspireren en motiveren hun perfectionisme te laten varen (al is het maar voor even) en VRIJ te kunnen creëren! Gemiddeld 2 ochtenden per week ben ik op de zaak om met Judith te overleggen en om gewoon even deze fijne gezichten van de meiden weer te zien. Maar de rest: is compleet REVLIE.nl tijd 🙂onthou dus goed: overnight succes bestaat gewoon niet! 

Nog even over de cursussen die ik dit jaar gelanceerd heb, waar ik apetrots op ben:
Online Cursus Waterverf in je Art Journal
Waterverf in je Art Journal 

Online Cursus Droom Meisjes Tekenen
Droom Meisjes Tekenen

Superleuke kids Mixed Media les Birds (met kit!) 
Superleuke kids Mixed Media les Birds (met kit!) 

Nog een superleuke Mixed Media les Home (kit uitverkocht) 
Nog een superleuke Mixed Media les Home (kit uitverkocht) 

Echt leuke Kerstposter illustreren 
Echt leuke Kerstposter illustreren 

En terwijl ik dit rijtje zo zit in te typen, realiseer ik me dat mijn harde werk echt beloond is. Door jou! Door mijn allerliefst trouwe lieve schatten die ook (net als ik 🙂 in mij geloofden. Dus DANK JE WEL nogmaals vanuit het diepst van mijn tenen. Echt. Ik ben hier zo gelukkig mee.

Liefs,

8 reacties op “Mijn “Plotselinge” Succes Na 6 Jaar…

 1. Bianca schreef:

  Hoi Revlie, knap hoe je het en wat je allemaal hebt gedaan. Ik ben er in ieder geval heel blij mee dat je ook Nederlandse workshops hebt. En nu genieten dat het lekker loopt ik vind je een topper en fan van je werk❤️

 2. Revlie Schuit schreef:

  ha lieve Bianca, dank voor je lieve berichtje <3

 3. Ellemieke schreef:

  Je bent een topper, Rev. Ik ken je al zo lang en heb je vanaf t begin bewonderd voor je enorme doorzettingsvermogen. Je verdient dit zo! Xx

 4. Revlie Schuit schreef:

  Thanks Ellemieke 💗💗💗

 5. Bernardine schreef:

  Wat een mooi verhaal Revlie. En wat een doorzettingsvermogen!
  Succes met alles wat je op je pad tegen komt. Ik volg je 🙂

 6. Revlie Schuit schreef:

  dank je wel voor je lieve woorden Bernadine <3

 7. Brigit schreef:

  Lieve Revlie,
  Ik heb je pas net ontdekt, maar wat vind ik je leuk! Wat een proces heb jij doorgemaakt en wat heb je veel gedaan en bereikt. Petje af!
  Ik vind het vooral zo fijn en mooi dat je heerlijk jezelf bent en imperfectie omarmt. Ik geniet van je video’s en de cursus Waterverf in je art journal. En ik ga binnenkort REV it uppen.😄😘

 8. Revlie Schuit schreef:

  ah lieve Brigit, dank voor je mooie woorden! En fijn dat je lekker van de video’s en cursussen kan genieten, win win dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *