REV it up Dare nummer 9

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 9 is hier!

En deze week gaat de REV IT UP dare over MOVE. MOVING. En ik dacht hoe leuk is het om een art journal pagine te maken over het feit dat ik elke dag probeer te bewegen. Ik hou van wandelen en probeer het ook echt elke dag een uurtje te doen. Ik ben niet zo’n sportfanaat ;), maar wandelen, heerlijk!

Wandel jij graag? Dagelijks ook? Of sport je liever? Waar denk jij aan als je het woord MOVE leest. Misschien denk jij helemaal niet aan ‘bewegen’, maar misschien denk jij wel aan iets hele anders, bijvoorbeeld verhuizen! Kies wat jij wilt voor jouw art journal he!

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: MOVE

Opdracht: doodle!

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Ja ha, mijn favoriete art journal kwam natuurlijk weer tevoorschijn, en daarnaast heb ik deze producten gebruikt:

  • waterverf Bold & Bright from Art by Marlene
  • Posca pen zwart en wit (PC-3M 0.9 – 1.3 mm bullet shaped (voor het doodlen)
  • Witte pen Uniball signo (voor de journaling)

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Begin met de achtergrond. Ik voeg lekker veel waterverf en nog meer water toe, uiteraard weer in mijn favoriete kleurtjes met de mooie set van Art by Marlene “Bold & Bright”.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Ik vind het zo leuk om te zien hoe die waterverf gewoon zijn eigen gang gaat en nieuwe schitterende kleuren creëert doordat het zo fijn in elkaar over vloeit.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Wacht wel even tot je achtergrond goed droog is voordat je verder gaat. Of pak even je heatgun om het proces wat te versnellen 🙂

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Als je achtergrond droog is, kan je starten met je doodling! Ik vind het heerlijk om rechtstreeks met mijn pen op mijn waterverf achtergrond te doodlen. Vind je dit nog even een beetje spannend? Doe het dan eerst met potlood, of teken je doodle die je wilt maken eerst op een apart blaadje, zodat je hem daarna na kunt maken ‘voor het echie’ in je art journal. Ik vind het fijn om met posca pennen te doodlen, omdat de punt van de pen sterk genoeg is om lekker over mijn achtergrond te schrijven.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

In het midden beginnen met een cirkel is een heel fijne manier om de pagina ‘te breken’, en van daaruit bouw ik mijn doodle verder op en uit. Allerlei soorten blaadjes, cirkels, stipjes en driehoekjes voeg ik daarna toe. Wat ik op dat moment maar kan verzinnen. Er is nooit echt een plan bij mij. Maar ik weet natuurlijk doordat ik het vaker doe, wel hoe ik het kan opbouwen. Blijven oefenen dus!

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Ik voel me zo zen als ik doodle. Heerlijk om te doen trouwens ‘s avonds voor de TV :). Als je dan toch TV zit te kijken, kan je net zo goed je handjes even ‘laten wapperen’ :). Je kunt een aantal achtergronden vooraf alvast maken (in je art journal of op tags). En als je dan niet echt zin hebt om een hele art journal pagina te maken, maar wel IETS wil doen & TV wilt kijken: dan is dit perfect om dan te doen!

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Ik blijf gewoon toevoegen totdat ik het voldoende vind. Je hoeft dus niet de hele pagina te vullen als je dat niet wilt. En ik wilde ook nog een titel en wat ruimte voor journaling over laten. Dus ik vond de doodle zo in het midden helemaal prima.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Ik heb wel even gewacht tot de zwarte lijnen van mijn doodles goed droog waren voordat ik met mijn journaling startte. Je wilt ook niet je mooie zwarte doodle uitvegen over de rest van je pagina als je met je hand eroverheen gaat. Ik heb de journaling met mijn witte Uniball Signo pen geschreven. Maar vond deze toch nog wel licht Dus toen dat weer droog was, ben ik daar nog een keer overheen gegaan, om het witte nog meer op te laten vallen.

Ik heb ook de titel met de hand geschreven. Eerst even met potlood, daarna met een zwarte posca pen. Daarna ga ik met mijn witte posca pen nog wat details aanbrengen. Zorg wel dat je zwarte posca pen echt droog is, anders krijg je grijs 🙂

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Huppetee en nog meer details aanbrengen. Ik vind het heerlijk om kleine cirkels in mijn doodles toe te voegen, kan ik ook weer stipjes zetten. Lekker zen 🙂

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Je kunt natuurlijk zoveel mogelijk cirkels, stipjes en streepjes zetten als jij maar wilt. Ik merkte wel dat mijn witte pen lichtroze werd door de achtergrond die er toch doorheen kwam. De pigment van de waterverf van Art by Marlene is sterk. Wat natuurlijk heel mooi is, want mooie kleuren! Betekent dus wel, als je je wit nog mooi witter wilt, dat je er nog een keertje overheen moet gaan.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Dus ik heb ook weer wat extra wit aan de titel toegevoegd, toen mijn zwarte lijntjes goed droog waren.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Zie je? De journaling is zo wel wat meer wit als je er dus 2x overheen schrijft. Maar kijk maar even hoe het bij jou uitpakt.

REV IT UP Dare no. 9 MOVE

En tada! Daar is weer een mooie art journal pagina. Simpel, waterverf & doodles 🙂

Nog wat detail foto’s:

REV IT UP Dare no. 9 MOVE REV IT UP Dare no. 9 MOVE REV IT UP Dare no. 9 MOVE REV IT UP Dare no. 9 MOVE REV IT UP Dare no. 9 MOVE REV IT UP Dare no. 9 MOVE

Hoppatee, dit was mijn negende REV IT UP DARE! Het was eigenlijk best al even geleden voordat ik voor het laatst gedoodled had bedacht ik me toen ik deze artjournal pagina maakte. Ik vond het weer zo heerlijk om te doen, ik ga het weer vaker doen hoor!

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *