REV it up Dare nummer 7

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 7 is hier!

En deze week heb ik voor CREATING gekozen. En jaaa ik kan hier natuurlijk uren over doorpraten, en al helemaal hoe goed dingen maken voor je is! Voor mij is het toch wel even een ontsnapping uit het ‘dagelijkse leven’. Zeker nu het nieuws elke keer maar heftiger lijkt te worden. Ik verstop me niet, zeker niet, ik luister & leer. Maar ik heb mijn eigen creativiteit en TIJD zo hard nodig! Tijd om te reflecteren, om te relaxen, om na te denken maar ook vooral om me geen zorgen te hoeven maken.

Als ik aan het creëren ben, dan kom ik echt in een bepaalde flow terecht. Ik voel me dan zo relaxed en ontspannen en even geen zorg in de wereld! Nou ja, voor dat moment dan even he. Het is niet dat ik dingen wil vergeten, of om me te verstoppen, maar het is simpelweg voor mij een manier om met de realiteit van de wereld te dealen. Dus gewoon goed voor mezelf zorgen, wat natuurlijk ontzettend belangrijk is. Niet creëren is gewoon geen optie voor mij. Creëren is leven toch!

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: CREATE / CREATING

Opdracht: gebruik je posca pennen of andere acrylverf pennen die je hebt, want we gaan MARKS zetten!

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Materialen

Uiteraard start ik weer met mijn eigen favoriete art journal, en daarnaast heb ik besloten te gebruiken:

  • posca pennen maat PC-1M (0.7 mm) bullet shaped, kleuren: lichtroze, roze, oranje, geel, zwart en wit
  • stazzon inkt (zwart, fuchsia roze, orange zest
  • clear stamps, een van Jane Davenport
  • acrylverf van Dina Wakley / Ranger, kleuren: Tangerine, Magenta, Lemon, Fuchsia)
  • lijm dotjes
  • stukje cardstock voor de titel
  • potlood

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Als eerste ben ik gestart met het aanbrengen van de verschillende kleuren acrylverf. De kleine flesjes van Dina Wakley zijn daar perfect voor.

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Daarna gaan we lekker met onze handen aan de slag! Teehee! Niets is meer relaxed dan lekker met je handen in de verf! Ik probeer hier wel met vingers te wisselen zodat elke kleur een eigen vinger heeft zeg maar ;). Anders krijg je een soort modder kleur 😉

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Als ik klaar ben met vingerverven, dan ziet de pagina er zo uit. Ik heb wel geprobeerd de kleuren een klein beetje te mengen zodat het niet strakke vierkantjes op mijn pagina zijn.

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Als je artjournal pagina helemaal droog is, dan kan je je favoriete stempels gaan toevoegen. Hartjes zijn natuurlijk altijd een goed idee. Ik weet namelijk al dat ik die dan perfect kan vullen met mark makings met mijn posca pennen!

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Je kunt verschillende kleuren stempel inkt gebruiken, maar ik hou wel hetzelfde kleurschema aan wat ik nu al heb. Al zou ik nu met groen of blauw gaan stempelen zou het voor mij te druk worden. Dus ik hou het bij zwart, oranje en roze.

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Ik heb ook nog wat kleine hartjes gewoon met mijn zwarte posca pen toegevoegd, want ik heb niet zulke kleine stempeltjes 🙂

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Als je tevreden bent over je achtergrond (lekker veel gestempeld!) ga je verder met je posca pennen. En onthou: die stempels hoeven er echt niet perfect op he! Je gaat daarna toch lekker met je posca pennen aan de slag, dus de stempel mag erop, zoals tie erop komt. Geen plek voor perfectionisme 🙂

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Om alles als ‘eenheid’ te laten lijken, probeer ik de soorten en kleuren ‘marks’ hetzelfde te houden op elke achtergrond. Snap je? Dus voor al mijn zwarte hartjes, heb ik met mijn witte posca pen kleine witte stipjes gezet. Voor alle lichtroze verf, heb ik smalle streepjes toegevoegd, en voor alle donkerder roze / fuchsia heb ik kleine roze hartjes toegevoegd. Etc. Als je zo werkt, dan lijkt je pagina echt ‘bij elkaar’ te horen, in plaats van 1 grote blob aan marks 🙂REV IT UP Dare no. 7 CREATING

We gaan met de titel beginnen. Ik heb de titel met de hand met potlood geschreven en ik wil hem met deze 3 kleuren invullen. Dit zijn ook de kleuren die ik gebruikt heb voor mijn marks making.

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Oh, dit ziet er al weer zo fijn uit!!

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Ik knip mijn titel met de hand uit, en laat een witrandje om de woorden heen.

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

En met deze foam lijm stukjes heb ik de titel op de pagina vast geplakt.

REV IT UP Dare no. 7 CREATING

En tada! Daar is weer een artjournal pagina af! Snel en makkelijk om te maken, echt in een half uurtje staat ie erop hoor.

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING REV IT UP Dare no. 7 CREATING

Hoppatee, dit was mijn zevende REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *