REV it up Dare nummer 5

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 5 is hier!

Deze week gaat het over FEELING. Het eerste wat in mijn gedacht op kwam was “feeling alive”. En hoe belangrijk het is, om de dingen te doen waar je blij van wordt! Anders ben je toch maar gewoon aan het OVERleven, in plaats van LEVEN toch? Ik denk dat het echt super belangrijk is, dat we fijne hobby’s hebben. En zeker als je creatief bent, kun je fijn ontsnappen aan de dagelijkse sleur of problemen die er zijn en je even heel fijn voelen terwijl je wat moois maakt. Tenminste, zo werkt het wel voor mij. Zeker als ik me down voel (jaja, ik kan me zeker ook down en ongelukkig voelen, ook al probeer ik alles altijd positief te bekijken), dan kan het maken van dingen met mijn eigen handen me zo’n relaxed gevoel geven. Ik voel me dan meestal direct zoveel beter, zelfs al op het moment dat ik mijn art supplies aanraak of even in mijn studio ben. Herkenbaar?

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: FEELING

Exercise: gebruik stof in je artjournal

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Hoe heb ik deze pagina gemaakt?

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Uiteraard heb ik weer mijn favoriete art journal erbij gepakt. En ook een schitterend stencil van Art by Marlene van Studio Light (MASKBM04). Ik heb wat oudere spray paints opgeduikedl van Heidi Swapp, wat Tombow Markers, witte posca pen en wat stukjes stof.

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Dus begin lekker met je favoriete spray paints. Ik ben zo verliefd op deze mooie kleuren & glitters van de spray paints van Heidi Swapp!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Maar toen ik even sprayde was het niet het effect waar ik op hoopte :O. Dikke druppels en de spray paints werkten ook niet zo best meer, behoorlijk verstopt (hehe, niet raar, ik heb ze ook al zo lang niet meer gebruikt!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Maar gelukkig is er altijd wel een klein flesje water die ik kan sprayen! Dus  spray gewoon een beetje water zodat de spray paint wat meer verloop heeft. En ja, dat maakt er ook gelijk wel weer een zooitje van omdat het dun is en ook onder je stencil doorloopt, maar hey, daar hou ik juist wel van!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Ik heb 4 verschillende kleuren gebruikt, en had echt geen idee hoe ze samen zouden werken, maar ik vind het superleuk al! Soms moet je jezelf maar eens verrassen he!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Til dan voorzichtig het stencil op terwijl je spray paint nog steeds nat is. Ik vind het zo tof om te zien dat het onderaan echt perfect gelukt is, en juist in het midden een zooitje geworden is. De dikke lijnen spray paint geeft juist wel weer een cool effect. Imperfect perfect dus!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Nou, pak je stof stapeltje erbij. Ik heb besloten kleine hartjes te knippen (wanneer niet haha!).

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

En ik dacht, ik ga ze gewoon een beetje op een rijtje neerleggen, zodat ze elkaar een klein beetje overlappen.

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Gel Medium

Ik gebruik Gel Medium (dit keer van Studio Claudine Hellmuth), om ze vast te lijmen. Onthou wel: de spray paint reageert met de gel medium! Maar mijn ervaring is, dat het niet zo heftig reageert zoals bijvoorbeeld waterverf en dat je makkelijk met je kwastje onder en over je stof kunt strijken. Maar maak dus wel elke keer je kwastje even schoon als je eerst op je spray paint je gel medium smeert, en daarna op je stof.

Dan zorg je dat eventuele resten spray paint van je kwastje afgewassen zijn voordat je weer met je gel medium over je stof strijkt. Tenzij je het juist wel een cool effect vindt. Dan gewoon lekker doen!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Gebruik wel een oud kwastje. Niet je lievelings kwastje :). Nadat je met gel medium gewerkt hebt, moet je je kwastje ook echt heel goed uitspoelen. Als het opdroogt, kun je je kwastje daarna weggooien :O.

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Ik had bedacht dat ik mijn title met potlood schrijf, en het daarna opvul met witte posca pennen. Onthou: de pagina moet wel echt goed droog zijn. Ik bleef het namelijk echt een beetje verknallen door al te starten (ongeduldig typje!), terwijl de inkt eronder nog niet helemaal droog was. En dan sloop je je papier met de punt van je potlood. Nou ja, tis maar zo he 🙂

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Ik schreef: “stay close to what keeps you FEELING alive”. En dat is zó waar!!

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Gevecht?!

En nu begon het echte ‘gevecht’. Jazeker, niet elke pagina komt er zo uit zoals ik het in gedachten had. Niet elke? Niet eens de helft haha! Het probleem hier was: hoe krijg ik die letters mooi wit! Toen ik namelijk mijn witte posca pen gebruikte, bleef de heftige kleur van de spray paint er maar doorheen schijnen… Ik was een beetje vergeten dat die spray paint nogal een heftig / sterk pigment heeft.

Dus je moet er meerdere keren met je witte pen overheen om een mooie witte titel te krijgen (edit: ik werk nu met de witte acrylpen van Molotow en dat is andere koek! Die doet het serieus in 1x perfect!).

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Terwijl het wit aan het drogen is, heb ik mijn Tombow markers gebruikt om de randjes van de stoffen hartjes te kleuren. De gel medium moet wel echt droog zijn voordat je hiermee start, anders verniel je ook nog even je Tombow marker :O

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Ik heb groen, rood en rozige tombow markers gebruikt voor de randjes.

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Nadat ik de titel wit gemaakt had met mijn posca pennen, ben ik ook nog de randjes gaan accentueren met mijn potlood om ze iets  beter uit te laten komen.

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

En hier vond ik het wit van de titel toch echt nog niet wit genoeg! ha! Dus ik heb mijn kleinere posca pen gebruikt en ben echt heel voorzichtig over de witte letters gegaan. Sowieso om niet weer over het potlood heen te gaan (dan blijf je aan de gang!), maar ook om te voorkomen dat ik het papier zou slopen 🙂

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

En natuurlijk ff je koffie drinken he!

 

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Ff chillen 🙂

En omdat het vandaag zoooo mooi weer was, had ik bedacht dat ik even heerlijk van mijn koffie ging genieten, in de tuin voor de deuren van mijn studio. Heerlijk om zo van de natuur te genieten (veel bomen en bosjes en struiken met gezellig zingende vogeltjes in onze tuin!). Maar ook luid kwakende kikkers! En die zijn ‘s avonds als ik gewoon wil slapen echt rete irritant! Die maken me daar toch een partij kabaal! Alsof ze gelyncht worden joh! Maar het zal wel de ‘tijd van het jaar zijn’ he?! haha.

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

En toch miste ik nog wat aan mijn pagina. Dus ik heb nog wat splashes toegevoegd met mijn geliefde Ecoline (dikke liquid waterverf 🙂

REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Kijk dan naar die lekker grote blobs! Nu dit vooral heeeeel goed laten drogen he, voordat ik het weer ga zitten ruïneren!

En hier nog wat extra detail foto’s van deze REV it up Dare nummer 5:

REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING REV IT UP Dare no. 5 FEELING

Hoppatee, dit was mijn vijfde REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *