REV it up Dare nummer 4

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 4 is hier!

Deze week heeft de DARE meerdere ‘lagen’ als je het mij vraagt. Het is voor mij allemaal erg ‘dubbel’. We vinden het heerlijk om online te zijn toch? Echt hoor. Maar het is ook onze allergrootste valkuil om teveel erin meegezogen te worden. Je weet vast ook wel hoe het voelt als je op de klok kijkt, en het is opeens 10 uur ‘s avonds! Waaaatttttt?? Het was net nog maar 8 uur ‘s avonds?! Waar is mijn tijd heen gegaan! Ik wil mijn twee uur terug! YUP. Ik geef echt die smartphone de schuld. Maar hey, WIJZELF zijn toch echt in controle over onze eigen acties. Ik heb daar een (gratis!) e-book over geschreven “Bye Facebook, Hello Focus”. Met de gratis “tijd-maak-formule” :). En hierin kan je Facebook natuurlijk vervangen door “Instagram, Snapchat, Tiktok, Netflix etc”.

Je kan dit gratis e-book downloaden als je je inschrijft voor mijn wekelijkse inspiratiemail. Dus als je wel wat inspiratie kunt gebruiken EN je wilt wat hulp bij het claimen van je eigen tijd en daarbij het ‘gevecht’ aan wilt gaan met je smartphone monster, schrijf je dan HIER in.

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: OFFLINE

Opdracht: gebruik een stempel in een repetitieve manier.

Ik heb deze pagina gemaakt:

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt?

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Uiteraard heb ik weer mijn favoriete art journal gebruikt en dit keer 1 van mijn favoriete waterverf setjes (The Classics van Prima Marketing), een kwastje, 3 soort ‘blaadjes’ stempels van Birgit Koopsen voor Carabelle Studio, StazOn inkt en een zwarte pen.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

begin met het stempelen van de afbeelding / stempel die je gekozen hebt. Ik heb 3 gelijke soort blaadjes gekozen, en deze meerdere keren op een stukje wit cardstock gestempeld. Je kunt natuurlijk papier gebruiken wat jij wilt.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Ik heb verschillende kleuren inkt gebruikt. Geel, oranje en roze tinten. De kleuren staan in de materiaal lijst.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Nadat je voldoende stempels hebt, knip je ze uit, met een kleine wit randje aan de randen.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Vervolgens heb ik de randjes nog even geinkt met dezelfde kleur als waar ik het blaadje mee gestempeld had. Je kunt hier natuurlijk doen wat JIJ leuk vindt he 🙂

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Pak nu je favoriete waterverf erbij (hehe, heb je al door dat waterverf mijn favoriete medium is?!). Ik heb gewoon een beetje bovenaan toegevoegd en daarna met een kwast wat water. Daar gebruik ik dan mijn grote kwast voor. En dan even je art journal een aantal keer ‘stampen’ op je tafel zodat de druppels naar beneden starten te lopen :). Ik vind het helemaal prima dat mijn druppels dwars door mijn stempels gaan. En als je je vrij wilt voelen, doe dat ook maar eens. Zeg maar dag met je handje tegen je perfectionisme. Loslaten die handel :).

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

yes, mijn bureau is altijd een zooitje. Eigenijk is het op deze foto nog best netjes. haha.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Dan krijg je dus bovenstaand resultaat. Je kunt natuurlijk de kleuren gebruiken waar jij van houdt. Ik heb voor een monochromatisch schema gekozen dit keer.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Voor de titel wilde ik eens wat anders doen, en omdat ik toch al aan het stempelen was, dacht ik dat ik net zo goed mijn alfabet stempeltjes tevoorschijn kon halen 😉

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

En ik heb dit keer alleen maar hoofdletter alfabet stempeltjes gebruikt om OFFLINE te stempelen. En van deze set ben ik ergens de letter L kwijtgeraakt. Dan gebruik ik gewoon de hoofdletter I, en schrijf ik met een zwarte marker gewoon een klein lijntje bij. Zo, hupsakee een L 🙂

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Soms schrijf ik mijn journaling rechtstreeks met pen, maar deze keer wist ik echt even niet of ik goed zou uitkomen, dus heb ik het eerst met potlood geschreven. Maar ja, als ik heel eerlijk ben: het past eigenlijk altijd wel. Anders maak ik mijn laatste zin gewoon korter, haha. Hier geldt weer; niet te moeilijk over doen of nadenken. Gewoon gaan. Artjournaling is natuurlijk vooral een proces van lekker bezig zijn en LOSLATEN. Plezier hebben in wat je maakt zonder er al teveel over na te denken 🙂

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Pas als de waterverf en de inkt helemaal droog is, heb ik met mijn zwarte pen over mijn potlood geschreven.

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

en rapapapa! weer een artjournal pagina af! Ik heb alleen nog even de potloodlijntjes weg gegumd en serieus deze pagina zat gewoon in een half uurtje in elkaar. Ik hou ervan als het snel & makkelijk gaat 😉

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Dit zijn de kleuren Stazon inkt die ik gebruikt heb.

Nog een paar fotootjes van REV it up Dare nummer 4:

REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE REV IT UP Dare no. 4 OFFLINE

Hoppatee, dit was mijn vierde REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *