REV it up Dare nummer 3

hallo lieverd! Het is tijd voor: “REV it up Dare nummer 3”.  Ik vind het zo super tof om al jullie berichtjes op social media voorbij te zien komen! En al helemaal als je me vertelt dat je geniet van mijn DARES, dat je je me-tijd weer gevonden hebt, en heerlijk aan het creëren geslagen bent! Missie geslaagd! niet dat ik al klaar ben hoor, haha! Ik hoop dat ik nog lang met deze DARE door kan gaan!

here’s to another week, another creative play for you!

Prompt: LETTING GO

Oefening: use your favorite song (in one way or another 🙂

Ik heb deze pagina gemaakt:

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

En nee, ik heb de woorden “LETTING GO” niet letterlijk in de titel gebruikt, maar dit liedje betekent voor mij LOSLATEN. Dus je kunt de DARE en opdrachten natuurlijk zo invullen zoals je zelf wilt he. ER ZIJN GEEN REGELS. Laat dat maar ff duidelijk zijn. Dus je hoeft niet persé de exacte woorden te gebruiken. Gevoelens kunnen ook. Het is gewoon helemaal aan jou & je verbeeldingskracht hoe jij het wilt invullen 🙂

Hoe heb ik deze art journaling pagina gemaakt?

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Uiteraard werk ik weer lekker in mijn favoriete art journal, en mijn favoriete waterverf sets van Jane Davenport, en the Classics van Prima Marketing en mijn grote set van Winsor & Newton, een kwast, een witte marker en wat stoffen embellishments (ook zelf gemaakt!)

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Ten eerste: ga lekker starten met je achtergrond te verven. Ik heb besloten om mijn favoriete groene en blauwe kleuren te gebruiken. Denk vooral niet teveel na of de kleuren wel matchen en of ze wel of niet in elkaar overlopen (dat gebeurt namelijk toch wel!). Ik denk ook niet aan ‘netjes’ werken. En dat is wat creëren voor mij betekent: VRIJHEID om dingen te maken & dingen te laten ontstaan. Laat waterverf daar nu net lekker ‘perfect’ voor zijn!

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Als je tevreden bent met je achtergrond, laat het dan drogen of gebruik je favoriete heatgun om dingen een beetje te versnellen 🙂

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Je eigen embellishments maken

hierna: we gaan onze eigen embellishments maken! Ik doe dit al zo lang, en dit is voor mij zo’n ontzettend relaxend werkje om te doen. Ik vind het gewoon heel fijn om kleine rondjes stof op elkaar te leggen, daar een knoopje, wood veneer of een gepunchte vlinder (of wat ik dan ook maar kan vinden). Zoals je op de foto kunt zien: ik heb altijd al een stapeltjes kleine stoffen rondjes liggen. Meestal in een potje.

Als ik dan bijvoorbeeld Netflix ga kijken, dan moet ik toch even wat met mijn handen te doen hebben he (anders gaan die handjes chips & chocolade pakken haha). En het is zo relaxend om die embellishments gewoon simpelweg aan elkaar te naaien (met de hand dus). En dan heb je dus heerlijk wat te doen terwijl je ook je favoriete Netflix serie kijkt, en je hebt een lekker pot vol met embellishments die je zo kunt pakken als je weer eens een art journaling pagina maakt! Win win toch?!

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Maar goed, deze keer had ik dus weinig voorraad, dus moest ik ter plekke wel even wat embellishments in elkaar vogelen. Simpel een naald, draad en met een simpel stik steekje naai je de laagjes stof aan elkaar.

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Een knoopje, wood veneer of gepunchte vlinder erop, en dan ziet het er zoiets uit als de foto hierboven. Ik plaats ze meestal in een ‘driehoek’. ik heb ooit eens gelezen dat dat prettig is om naar te kijken. Dus driehoek it is!

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Hop, en door naar de titel! Dit keer schrijf ik de titel weer fijn met de hand. Het is ook de titel van het liedje wat ik heb uitgekozen. Op dit moment ben ik hier helemaal weg van:  Rollercoaster van Danny Vera. Op de een of andere manier maakt zijn stem me zo relaxed en voel ik me geliefd 🙂

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

De titels is dus handgeschreven, en daarna uitgeknipt met een klein witrandje om de woorden heen. Het heeft een beetje oefening nodig, maar reken maar dat het je steeds makkelijker af gaat!

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Ik vond dat mijn embellishments nog een beetje in het niets verdwenen, dus heb ik simpelweg met waterverf een paar cirkels erom heen getekend. Het is wel 1 van de kleuren die ik ook voor de achtergrond gebruikt heb. Dat werkt echt zo fijn, beetje ton sur ton he. Dus zorg er wel voor dat je een donkerdere kleur op een lichtere achtergrond gebruikt en vice versa. Daardoor springen ze er nog meer uit.

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

En nu mijn favoriete stukje voor dit art journal (of eigenlijk voor al mijn art journals wel!), ik schrijf mijn journaling met mijn witte pen (Uniball Signo Broad). Ik heb de eerste zinnen van de songtekst gebruikt, omdat deze voor mij veel betekenen. Jij kunt natuurlijk de opdracht gebruiken hoe het voor jou het beste uitkomt, en waar jij je het fijnst bij voelt he!

 

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

En tada! Daar staan de eerste paar zinnen van de songtekst. Als je niet zeker weet of je tekst wel op je art journaling pagina gaat passen, schrijf de woorden / zinnen dan eerst eens op een stukje printer papier. Knip dat uit zodat het dezelfde grootte heeft als je art journal. En kijk dan gewoon of het past. Meestal lukt het me wel om het al schrijvend te laten passen, maar dat is ook weer oefening baart kunst. En soms maak ik er gewoon een zooitje van. Tsja, dat is het leven he 🙂

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

Nog een paar leuke close up foto’s van de at journal pagina.

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

REV IT UP Dare no. 3 LETTING GO

En tada! Hier is de art journal pagina helemaal af!

Hoppatee, dit was mijn derde REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *