REV it up Dare 18: art journaling tutorial Gelliplate met waterverf

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 18 is hier! Een superleuke nieuwe art journaling tutorial!

en deze week is de prompt DARE. en dat is natuurlijk een heerlijk woord, want deze hele reeks art journal pagina’s heb ik niet voor niks de REV IT UP DARE genoemd! Ik gebruik voor mijn pagina een schitterende quote van Walt Disney. “First, think. Second, dream. Third, believe. And finally, DARE”. En hoe waar is dat? Klinkt super simpel en misschien is het dat ook eigenlijk wel!

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal!  Lees verder voor deze art journaling tutorial!

Prompt: DARE

Exercise: Gebruik een gelli plate (ja ik heb de smaak te pakken) MET WATERVERF, yikes! Kan dat? JAAAAA, kijk maar:

Ik heb deze pagina gemaakt

41. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

52. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate.jpeg

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze art journaling tutorial:

2. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Pak je gelliplate, artjournal, stencil, kwast, waterverf en roller!

5. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

leg je stencil op je gelliplate en druk deze goed aan (anders komt er wel erg veel waterverf onder, en hou je een grote blob over :). Ik heb mijn stencil nog met de roller extra aangedrukt.

6. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

pak je grote kwast, doop in je water en daarna in de waterverf en dep dit vervolgens op je gelliplate. de waterverf gaat als vanzelf juist richting het stencil, maar er blijft voldoende op de gelliplate achter. probeer je stentil niet te verschuiven (als het goed is, gebeurt dat ook niet, want je hebt net je stencil goed aangedrukt :).

7. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

gebruik de kleuren waar jij zin in hebt. ik heb uit de Bold & Bright set van Art by Marlene de geel, lichtgroen en turquoise gebruikt. En zorg dus dat je ‘deppend’ verft. Niet vegen want dan komt de verf makkelijk onder je stencil terecht.

8. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

voordat ik mijn art journal op het stencil legde, zag het er bij mij zo uit. heerlijke mix van kleuren. ik heb ook met de grote kwast en lichtgeel rondom het stencil geverfd.

9. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Leg daarna je art journal (of je papier) op het stencil en de gelliplate. Druk dan heel goed aan. Niet vegen maar gewoon recht naar beneden aandrukken.

10. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

tadaaaaa! Dit is gaaf zeg! Ik was echt flabbergasted van dit resultaat! Ik vind het er geweldig uit zien. Kijk, je moet natuurlijk geen strakke print gaan verwachten, maar dit is toch een super mooie achtergrond!

13. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Ik heb de rand eromheen nog even extra nat gemaakt, en met gele waterverf geverfd.

15. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

daarna wat dikke druppels bovenaan mijn art journal aangebracht. Daarna doop ik mijn kwast in het water en houd ik deze boven deze druppels zodat ze vanzelf gaan ‘lopen’. Het helpt ook als je even met je art journal op je bureau ‘stampt’.

18. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Daarna nog een met de gele waterverf wat extra splashes aangebracht.

19. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

heerlijke bende zo 🙂

20. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

dat laat ik nu drogen en ik ga verder met mijn titel DARE. Ik heb een mooie quote van Walt Disney uitgekozen.

21. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

de ‘titel’ van de quote schrijf ik in deze letters. die ga ik later uitknippen met een beetje witrand eromheen.

23. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

ik verf de randen van de letters met de turquoise kleur uit de set van Art by Marlene.

24. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Even laten drogen ook.

25. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Als het droog is, kan je de letters uitknippen, laat een stukje wit om de letters over.

26. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Die zijn leuk!

27. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Zo iets had ik bedacht. nu de rest van de quote er nog in verwerken.

28. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

of ik een tijd voor meneer Jack heb….

29. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

heel even dan :).

32. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

ik schrijf de quote verder op stukjes wit cardstock. Ik schrijf het eerst even met potlood. Omdat het kleine letters worden, vind ik dat fijner om daarna met mijn fijne kwastje over te schrijven.

33. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

met een fijn kwastje zoals deze nr. 1 van Galaxy schrijf ik over mijn potlood.

35. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Dit ziet er al super uit. Maar ik mis toch nog iets.

36. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Ik wil graag randjes om de stukjes cardstock, springen ze net even beter van de art journal pagina af 🙂

37. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

En om het helemaal af te maken, voeg ik nog wat Stickles van Ranger toe.

38. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

en rapapapapa! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij! Ben benieuwd wat jij van deze art journaling tutorial vindt!

Nog wat detailfoto’s:

39. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate 44. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate45. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate46. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate48. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate 49. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate 50. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate 51. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate47. Revlie_Dare_18_Waterverf_Gelliplate

Hoppatee, dit was mijn achttiende REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *