REV it up Dare nummer 17

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 17 is hier!

en deze week is de prompt FOCUS. En jemig, das nog best lastig he? Focus houden. Op je pad blijven. Gaan voor dat wat jij wilt. Ik ben snel afgeleid, snel verveeld en heb geen geduld. Om maar een paar fijne eigenschappen van mezelf te belichten ;). En dan is focus wel een dingetje zeg maar. Maar ik doe mijn best, ben me ervan bewust. En jij?

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal!

Prompt: FOCUS

Exercise: Gebruik een gelli plate (whaaaa ik ben daar een GROENTJE in!)

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog:

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

pak je Gelli Plate en een aantal stempel inkten. Je kan ze gewoon door elkaar gebruiken!

 

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

beetje lastig te zien misschien. de blauwe vlekken is oude verf op mijn Gelli Plate. Jaja, ik ben niet zo netjes hehe. Als je geen gelli plate hebt, dan kan je evengoed deze art journal pagina maken hoor! Leg dan je stencil rechtstreeks op je art journal papier en wrijf dan met de inkt voorzicht over het stencil. Deppend is dan de beste manier.

hierboven zie je dat ik met de roze stempel inkt draaiende bewegingen heb gemaakt op de Gelli Plate.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

ga net zo lang door totdat je je Gelli Plate gevuld hebt met heerlijke kleuren.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Leg dan je stencil op je Gelli Plate. Hier had ik er nog niet over nagedacht dat er een grote rand om de vlinder zit…. Daar komt mijn inkt dus niet op mijn art journal pagina.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Leg je art journal pagina op je Gelli Plate en druk stevig aan met je handen of met een roller.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

dit was mijn eerste poging. En nope, ik was niet tevreden. ik vond de onderkant van de vlinder te weinig inkt en ik vond die rand in het midden niet mooi (nu niet zichtbaar, maar doordat de stencil die rand heeft). Hey, en gelukkig is dit mijn art journal, helemaal gemaakt om in te SPELEN en te experimenteren! Dus huppetee, overnieuw!

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Ik heb het stencil erop laten liggen en alleen de vlinder extra inkt gegeven.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

stevig aangedrukt en met mijn roller nog even gerold (nu zie je de rand beter, want dit is de ‘mislukte’ pagina.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Jaaaaa, dit wilde ik!

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

maar ik wilde wel wat meer achtergrond, dus ik heb mijn pastel dreams waterverf van Prima Marketing gepakt (die geel vind ik zo mooi!), en daarmee al het wit ingekleurd.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

en zo werkt het bij mij. terwijl ik bezig ben denk ik “jeeejjj” of “neeejjjj” en dan pas ik aan. dus probeer ik het plaatje wat ik vooraf in mijn hoofd heb wel bij te stellen, aan te passen of compleet te veranderen. en ik mag SPELEN van mezelf. het hoeft NIET te kloppen. als ik er maar plezier in heb om het te maken!

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

ik wilde de rand van de vlinder nog extra benadrukken en heb hiervoor de oranje uit de Pastel Dreams van Prima Marketing gebruikt.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

daarna was het geel natuurlijk ‘te leeg’ en heb ik met geel, oranje en roze mooie splashes gemaakt.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

lekkere dikke klodders waterverf, omdat de rand rondom de vlinder nog nat was, loopt het hier lekker uit. heerlijk vind ik dat 🙂

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

we gaan de titel schrijven met potlood op wit cardstock. ik schrijf het woord in 1x.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

daarna schrijf ik het woord nog een keer en probeer ik de lijnen van het woord te volgen, maar wel zo dat er genoeg witruimte tussen de lijnen zit om zometeen met waterverf in te kleuren.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

hiervoor gebruik ik mijn favoriete knalroze van The Classics van Prima Marketing waterverf.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

helemaal ingekleurd. de potloodlijntjes vind ik juist leuk dat ze zichtbaar zijn.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

tussendoor wilde Jack even naar buiten 🙂

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

knip de titel uit en zorg ervoor at je een wit randje om de letters over houdt.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

tsja. opgestaan plaatsje vergaan he.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

nu dus nog ‘even’ bedenken waar ik die titel wil. dus neerleggen en schuiven (als je ondergrond droog is he!)

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

ik plak ‘m in het midden, ik wil in het geel schrijven. ik plak mijn titel gewoon op met pritt stift.

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

dit was de Gelli print van de eerste run. vooral dezes kleuren met geel/roze vind ik zo mooi. dus ik bewaar dit natuurlijk, kan ik vast nog wel eens ergens voor gebruiken!

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

vervolgens ga ik mijn journaling schrijven met zwarte waterverf. vind je dat lastig? Oefen dan op een gewoon blaadje. Of pak je pen als je dat fijner vindt. Van mij  mag het slordig, niet netjes. het is mijn art journal, mijn speelplaats 🙂

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

nog even met de grote kwast wat lekker grote zwarte druppels splashen. oeps. ook bij de tekst. het is maar zo he 🙂

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

de vlinder miste toch nog iets. dus met mij favoriete witte acryl pen heb ik de vlinder verder opgeleukt 🙂

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

 

en rapapapapa! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij!

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS REV IT UP Dare no. 15 FOCUS

Hoppatee, dit was mijn zestiende REV IT UP DARE! En ik heb echt weer zin om deze dares voor je te maken! Ik hoop ook echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *