REV it up Dare nummer 14

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 14 is hier!

en deze week is de prompt DANCE. En afgelopen tijd is mijn lievelingsliedje DANCE MONKEY van Tones and I. Vooral omdat ze een soort van snerpend zingt, lijkt op mijn stem als ik zing, haha, voel ik me compleet vrij om mee te blèren. Tot grote irritatie en schaamte van mijn pubers. hehe. mission accomplished toch :). Ik heb de lyrics eens opgezocht. Ik zing meestal toch de verkeerde woorden haha. Maar blijkt dat er een heel verhaal achter dit liedje zit. Moeite waard om even te lezen.

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal!

Prompt: DANCE

Exercise: Maak een handgeschreven titel

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog:

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

Verzamel de materialen die je wilt gebruiken 🙂 Als ik bezig ben, komen er altijd meer materialen bij. haha. Dus kijk boven deze foto even naar het complete lijstje met materialen die ik gebruikt heb.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

schrijf je titel losjes met de hand op je cardstock. vind je dit lastig: oefen dan een aantal keer op gewoon printpapier. oefening baart kunst. echt waar. hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het je afgaat. EN wees ook niet zo perfectionistisch. niet helemaal goed = OOK GOED. bij mijn titel hierboven zie je bijvoorbeeld dat de e wat meer naar beneden komt. jammer dan & dikke prima zo. laat het vooral los. het is je art journal he! mag gewoon!

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

herhaal de titel nogmaals langs de letters die er al staan. spannend om dit gelijk met pen te doen? doe het dan lekker eerst even met potlood: maar kijk uit dat je niet teveel gaat gummen en aanpassen he. goed is goed.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

pak je tombow markers en ga elke lekker stukjes inkleuren met de tombow markers. neem de kleuren waar jij blij van wordt. ik hou nu eenmaal van alle kleuren 🙂

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

als je alle letters gevuld hebt met je tombowmarkers, ga je er met een kwastje met water lichtjes overheen. je zult zien dat de kleuren zich gaan mengen. let op; als je net door bijvoorbeeld blauw gaat en je trekt door geel, dan wordt dat geel groenig. helemaal prima. en als je dat niet wilt: dan tussendoor dus even je kwastje uitspoelen in je water.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

leg je titel even opzij om te laten drogen en pak je art journal erbij. nu ga je met potlood een ovaal tekenen ongeveer in het midden. ONGEVEER. dus géén liniaal erbij pakken niks meten, gewoon zo met je blote oog gokken waar je het wil. dit is ook een lesje loslaten 😉

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

nu gaan we de achtergrond verven. we gaan nl. in deze ovaal schrijven. eromheen wil ik waterverf dus ik probeer NIET in de ovaal te komen met mijn kwast…

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

yup. ik zei al “ik probeer….”. toch gemorst terwijl ik een foto van de voortgang wilde maken. baal ik hiervan? 1 seconde. en dan denk ik: lekker boeien! ik ga toch de titel er nog op plakken, dus opgelost! probeer ook zo te denken. en ook als je er geen titel overheen plekt: hoe erg is het nou helemaal? het is een art journal. jouw speeltuin. alles mag en alles kan. er zijn geen regels remember!

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en zo heb ik de achtergrond met verschillende kleuren geel, roze en paars opgevuld. lekker door elkaar laten lopen (dat krijg je als je genoeg water gebruikt :).

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

mijn titel is ondertussen droog, dus die ga ik met mijn fijne kleine schaartje uitknippen. ik laat altijd een randje wit om de randen zitten zodat de titel zometeen goed eruit springt!

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

oh, de heerlijkheid van al deze kleuren he! Mijn uitgeknipte titel (en mag ik even aandacht voor mijn schitterende nagels?! gemaakt door Loes van Limited Edition Junkie, zo blij mee!).

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

omdat ik de songtekst zo mooi vindt, verwerk ik deze in mijn ovaal. met pen direct geschreven want het hoeft niet te ‘passen’ of te kloppen. ik wil gewoon ‘achtergrond’ tekst. maar vind je dit ook weer spannend: gebruik dan eerst potlood. geen probleem. loslaten gaat ook in stappen 🙂

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

huppetee ovaal gevuld met stuk songtekst. (en als je goed kijkt, breekt de songtekst onderin af. helemaal prima. het was ‘achtergrond’ tekst).

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

even checken hoe de titel erbij staat. nou helemaal geweldig als je het mij vraagt 🙂

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

met mijn lievelings witte pen (zie boven in de materiaal lijst) trek ik een aantal ovalen om het ovaal heen.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en daarna ga ik de pagina gedeeltelijk vullen met doodles met dezelfde witte pen.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en voor onze perfectionisten onder ons: kijk! potloodlijntjes! heb ik NIET uitgegumd :O. heerlijk toch. die mogen van mij blijven. gewoon gezellig meedoen.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en de vlek. die zit er ook nog. heb ik trouwens ook nog even erger gemaakt door er met een stukje keukenrol iets te hard overheen te wrijven waardoor het papier nu stukje stuk is. yup. ook weer dikke prima!

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

ondertussen lekker verder met doodlen!

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

als ik de onderkant wil doodelen, vind ik het fijn om mijn artjournal om te draaien. op de een of andere manier werkt dat ‘lekkerder’ voor me.

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en zo vind ik de doodles leuk. niet de hele pagina gevuld, maar een gedeelte. doe vooral wat JIJ leuk vind. en wederom: mijn lievelings witte acryl pen 🙂

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

even een totaal foto: ik heb nog wat hartjes hier en daar toegevoegd 🙂

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en die titel zo half over de vlek, helemaal prima toch!

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

ik bedenk me dat ik witte spetters mis! dus nog even mijn ecoline erbij gepakt. met een kwastje doop ik daarin, dan beetje in het water en splash splash op mijn artjournal. bedek even je journaling als je niet wilt dat daar spetters in komen. want spetters doen wat ze willen, die houden daar geen rekening mee 😉

REV IT UP Dare no. 14 DANCE

en rapapapapa! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij!

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE REV IT UP Dare no. 14 DANCE

Hoppatee, dit was mijn veertiende REV IT UP DARE! En ik heb echt weer zin om deze dares voor je te maken! Ik hoop ook echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *