REV it up Dare nummer 13

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal!

Ik dacht een pauze van een weekje of 2 in te lassen, maar dat werden er 6 geloof ik. But hey, who’s counting, right? Ik had het blijkbaar even nodig. En het is ook helemaal OK tijd voor jezelf te nemen als je dat nodig hebt of vind. Gelukkig heb ik echt weer zin in de dares, rust heeft me goed gedaan. Ik verander wel het tempo. Je krijgt vanaf nu om de week een dare van me. Geeft jullie ook weer meer tijd dingen uit te werken (na mijn email dat ik het even wat rustiger aan ging doen, kreeg ik veel lieve reacties, waaronder ook dat sommigen het tempo sowieso heftig vonden met elke week een nieuwe dare :). Dus dat komt dan heel goed uit: ik maak er een tweewekelijkse dare van. Voor nu. Want het fijne is: ik kan het aanpassen als ik daar behoefte aan heb (naar meer of juist nog minder :). Wees ook eens lief voor jezelf 🙂

Maar dan nu eindelijk weer: REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 13 is hier! Een nieuwe uitdaging voor in je artjournal!

en deze week gaat de uitdaging over TAKE TIME. En serieus, hoe toevallig is dat? Ik heb al een lijst met woorden gemaakt voor het hele jaar. En na READ had ik dus blijkbaar de behoefte om even te stoppen. Pas toen ik het weer oppakte, zag ik het volgende woord “TAKE TIME”. Dat kan gewoon geen toeval zijn he?! Dus ik had dat al gedaan voordat ik de nieuwe dare prompt gezien had. Dit keer was ik geïnspireerd geraakt door Mary Wangerin, zij verwerkt vaak foto’s in haar artjournals, en bewerkt die dan. Dus dat wilde ik ook eens gaan proberen!

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je! Een nieuwe uitdaging voor in je artjournal!

Prompt: TAKE TIME

Exercise: Gebruik en bewerk een foto in je artjournal

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog:

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

plak je foto met pritstift of welke lijm je prettig vind, in je artjournal. Ik heb mijn foto A5 uitgeprint zodat hij zo goed als de hele pagina zou bedekken.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

doe de verf die je wilt gebruiken in je verfschaaltje. Ik heb dus teal van Golden, Sea Aqua en True Blue van Amerciana. Niet goed geschud, dus veel te veel olie haha.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

spannend! Lekker verf op je foto toevoegen! Vind je dit echt te spannend, pak dan een andere foto die je niet in je art journal gaat gebruiken en oefen daar even op. Omdat ik het stencil wil gebruiken, en gekeken heb tot waar deze komt, maak ik even een soort scheidingslijn tot waar ik de verf wil hebben.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

En dan ga je simpelweg je kleuren toevoegen. Je hebt misschien meerdere lagen nodig omdat het niet in 1x dekt. Dat is afhankelijk van welke soort acrylverf je gebruikt. Maar ga gewoon lekker experimenteren!

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Ik had onder, boven en aan de zijkant toch nog wat wit van mijn artjournal. Dat heb ik ook direct maar mee geverfd. Wit is ook maar zo wit he, haha. En zoals je ziet, na de tweede laag, dekt de verf al aardig.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Ik wil de acrylverf nu echt even goed laten drogen voordat ik daar met stempels en pennen overheen kan. Dus ga ik ondertussen alvast met mijn stencil aan de slag. Let wel op, waar je je hand neer ‘legt’. Dat deed ik in de natte blauwe verf, dus vlekte ik weer. Ach, story of my life he 😉

Leg je stencil dus zo neer, zoals je het wilt gaan gebruiken. Dan ga je met je witte acrylpen de lijntjes vullen.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Tussenstand na de eerste laag witte lijntjes. Je moet je stencil wel goed aandrukken, anders komt het wit onder het stencil terecht (ook weer afhankelijk van welke witte acrylpen je gebruikt). Deze van Molotow geeft vrij veel verf af, dus dan kan je snel vlekken maken.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

En ik wilde toch wat meer blauwe verf om ook mijn titel / quote daarin te kunnen schrijven. Dus heb ik nog wat acrylverf toegevoegd.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Als je acrylverf droog is, kan je gaan stempelen. Ik heb gekozen voor 1 stempeltje: een klein vlindertje.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Deze stempel ik random op de blauwe verf.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

En omdat ik linksonder ook nog blauwe verf heb toegevoegd, stempel ik daar ook nog 1x. Ik laat ook voldoende ruimte over voor mijn titel. Rechtsboven in de hoek zie je een tag liggen. Dat is mijn inspiratie geweest voor deze kleuren combinatie en pagina. Ik heb heel veel van dit soort tags gemaakt. En die zijn heel fijn om als inspiratie te gebruiken!

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

De titel / quote heb ik geschreven met mijn favoriete acryl pen van Molotow (bovenin staat het materiaal lijstje met eventueel linkjes). “trust the timing of your life”. Heerlijke quote en goed om over na te denken en in gedachten te houden. Alles komt zoals het moet komen 🙂

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Groot voordeel van de StazOn inkt is dat deze supersnel droog is. Ik kleur de vlindertjes een beetje in met mijn posca pennen. Dit is ‘light green’, pc-1m bullet shapet Posca pen.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Vlindertje linksonder heb ik met de Ecoline Brushpen ingekleurd. En bovenin met de witte Molotow marker en groene posca pennen. Ook heb ik de stencil hier en daar wat ingekleurd met mijn witte Molotow marker, ik vond de lijntjes anders wat te ielig.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

En nu wil ik de blauwe acrylverf ook nog even wat ‘opleuken’. Ik ga allemaal kleine witte verticale streepjes zetten over een groot deel van de blauwe acrylverf.

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Ik heb aan de rechterkant en bovenin met de verticale streepjes gewerkt. het andere deel wat over was heeft kleine hartjes gekregen. Rechts op mijn foto heb ik ook nog “TAKE TIME” geschreven. En heel suf: ik heb met mijn witte pen ook stipjes in mijn ogen gezet. NIET het gewenste effect, haha. Maar hey, ze staan er nu al, dus ik laat het zo. Lesje in loslaten mensen!

 

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Ik ben blij met het eindresultaat! Wat leuk om zo een foto te ‘bewerken’, tot een mooie artjournal pagina. Hier kan je nog zoveel andere manieren voor bedenken! Een nieuwe uitdaging voor in je artjournal!

En rapapa weer een nieuwe art journal pagina af <3.

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME REV IT UP Dare no. 13 TAKE TIME

Hoppatee, dit was mijn dertiende REV IT UP DARE! En ik heb echt weer zin om deze dares voor je te maken! Ik hoop ook echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *