REV it up Dare nummer 11

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 11 is hier!

Deze week gaan we in ADVENTURE duiken! En eerlijk: ik heb echt meer adventure nodig! Dus “Adventure awaits”, vond ik wel een leuke titel! Ik had dit keer geen enkele behoefte om verder te journalen, ik vond alleen de titel al voldoende & ik wilde al helemaal geen woorden over mijn mooie achtergrond schrijven, haha. Soms voelt dat gewoon zo. En dat is dikke prima. Je kunt namelijk echt maken wat JIJ wilt en hoe JIJ het wilt. Je hoeft jezelf echt nooit uit te leggen of te verontschuldigen aan wie dan ook wat je maakt of waarom je iets hebt gemaakt. Maak lekker wat JIJ wilt, waar jij je lekker bij voelt en hoe jij het mooi vindt. punt. <3.

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: ADVENTURE

Exercise: we gaan marks maken!

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Te beginnen met mijn eigen favoriete artjournal, en verder heb ik nog gebruikt:

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Haal je doos of set waterverf te voorschijn. Ik heb gekozen voor de kleuren: geel, turquoise, allerlei soorten groen en roze voor de achtergrond.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ik ben gewoon lekker kleur aan de achtergrond gaan toevoegen. Je moet op dit moment niet teveel gaan zitten nadenken. Eigenlijk nog beter: je kunt beter helemaal niet nadenken maar gewoon lekker GAAN.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ik vind het fascinerend om te zien hoe het water speelt met de waterverf, en hoe er daardoor nieuwe unieke kleuren ontstaan!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Vul gewoon je complete achtergrond met kleur! maak je niet te druk als kleuren een andere kant op ‘lopen’ dan je had bedacht. WELKOM IN DE WERELD VAN WATERVERF 🙂

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Als je achtergrond helemaal droog is (of grijp ff je heatgun om dit proces te versnellen), pak dan je inkt & je stempels. Ik werk het liefste met StazOn inkt, omdat dat niet reageert met waterverf en omdat het snel opdroogt. Pak je stempels: sterretjes, streepjes, stipjes, hartjes, scribbles, vlindertjes, alle stempels zijn eigenlijk helemaal prima. Elke stempel die je als ‘achtergrond’ kunt gebruiken kan je pakken. Elke stempel dus, haha.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ga nu willekeurig je stempels toevoegen. Hier geldt ook weer: denk NIET NA. Valt je iets op? Hehe. Ik wil vooral dat je je gedachten en drang naar perfectionisme loslaat en ‘los’ gaat creëren. Probeer eens niet te denken en je handen het werk te laten doen! Je ziet rechtsboven mijn stempel met XOXOXO. Deze heb ik meerdere keren gestempeld onder elkaar. Soort van. Met deze techniek ga je stempels dus zeker niet als perfect gebruiken. Ze zijn ‘onderdeel’ van de achtergrond. Dus geen stress als je stempel er maar half op staat (prima juist). Je kunt zoveel of zo weinig stempels toevoegen als jij wilt. Ga gewoon lekker die pagina vullen!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

En nu, rapapa, eindelijk tijd om met onze MARK MAKING te starten. Als ik veel verschillende kleuren op de achtergrond heb gebruikt, dan vind ik het prettig om alles weer een beetje ‘bij elkaar te trekken’. En voor mij voelt het prettig om naar te kijken als ik dezelfde soort marks maak op dezelfde kleur achtergrond. Dus als voorbeeld: overal waar ik een roze achtergrond zie, heb ik donker roze cirkeltjes toegevoegd. En zo verzin ik een ‘mark’ welke voor elke kleur achtergrond herhaalt wordt. Met mijn posca pennen, die zijn zo fijn!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Dus herhaal dat proces. Voor blauw had ik bedacht dat juist gele streepjes leuk zouden staan. Dan doe ik dat overal waar ik blauwe achtergrond zie. Voor het groen heb ik witte stipjes etc. Zo wordt het niet alleen maar ‘een drukke achtergrond’, maar het wordt toch een soort van een samenhangend geheel. Vind ik dan he 😉

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ff een break en een bakkie koffie is altijd een goed idee. Mr. Jack Sparrow is nooit ver van mijn zijde, en als hij me ziet neerploffen, DAN MOET HIJ of op mijn schoot zitten, of strak tegen me aan liggen. Hij vindt het gewoon heerlijk om zo lekker contact te maken. En ik ook hoor 🙂

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ik heb ook mijn Ecoline Brushpennen gebruikt om extra kleur toe te voegen aan de ster stempel. De felle kleuren van de Ecoline Brush pennen vind ik echt geweldig. Ik heb daarna wat water toegevoegd om het toch om meer waterverf te laten lijken. Jummie jummie!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ze je die lekkere blob water? HEERLIJK toch?! Nu moet ik dus wel gaan wachten tot het droog is. Ik vind namelijk de look van echt aan de lucht opgedroogde waterverf mooier dan dat ik er met mijn heatgun mee aan de slag ben gegaan. Het ziet er nu eenmaal echt anders uit.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Hier voeg ik posca pen marks toe aan het midden van de O’tjes van de XOXOXO stempel. Ik gebruik elke keer dezelfde kleur als de achtergrond.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Groene plusjes op het lichtgroene waterverf. En nog wat Ecoline Brush pennen voeg ik toe aan de sterren (boven in roze) en ook alle vlindertjes krijgen een mooie Ecoline Brush kleur erbij.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

En ik vind het heerlijk als de kleuren lekker naar beneden druppelen.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Voeg gewoon extra water toe, hou je artjournal rechtop en tik eventueel ermee op je bureau. Huppetee daar gaan ze!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Nog een beetje meer gele streepjes toegevoegd aan mijn blauwe achtergrond.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Oh, ik ben echt superblij met hoe mijn achtergrond zich ontwikkeld! teehee!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Oh, en ja, ik zie ik zie wat jij niet ziet: chocolade. Had ik ff nodig 😉

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

De titel schrijf ik eerst met potlood op een restant stukje waterverf papier (ik gooi dus echt niets weg he!). Daarna voeg ik wat Ecoline Brush Pen toe en daarna nog met een kwastje met water eroverheen om het waterverf effect te krijgen.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ik vind dit effect zo gaaf! Yup, ik ga lekker buiten de lijntjes. Lekker boeiend he :)!

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Bovenaan de letters heb ik lichtgroen gebruikt, onderin turquoise. En dan een klein beetje water met een klein kwastje aanbrengen en de kleuren een beetje bij elkaar brengen.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Weer even uitknippen met de hand, en laat een wit randje over.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Ik wilde dat de titel nog wat meer zou opvallen, dus ik heb de lijntjes overtrokken met mijn Staedler grijze fineliner. Zorg er wel voor dat je waterverf droog is, anders verknal je je punt, of de grijze inkt lekt zo in de Ecoline Brush pennen.

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

En rapapa! Weer een leuke artjournal pagina gemaakt! <3.

Nog wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE REV IT UP Dare no. 11 ADVENTURE

Hoppatee, dit was mijn elfde REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *