REV it up Dare nummer 10

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 10 is hier!

En deze week gaat het over CELEBRATE. Het eerste wat in mijn hoofd opkwam was “Celebrate the little things”. Misschien denk je wel ja, lekker makkelijk & cliché, maar als je er echt even goed over nadenkt, dan moet je toch wel een soort dankbaarheid voelen als je over de kleine dingen nadenkt. In mijn journaling zie je de ‘kleine’ dingen waar ik allemaal dankbaar voor ben!

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: CELEBRATE

Exercise: maak een galaxy!

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Mijn favoriete art journal natuurlijk! en ik heb gebruikt:

  • tombow markers (kleuren: licht en donker roze (staan helaas geen kleurnummers meer op), 535 (donker blauw), 296 (donker groen), 025 (geel) 133 (lichtgroen), lichtblauw (staat helaas geen kleurnummer meer op), 443 (turquoise)
  • Jane Davenport mermaid markers ‘the color institute’ “polar lights” (donker roze) en “planet gliese (lichter roze met glitter!)
  • grijze fineliner voor de journaling (ik heb de Staedler Triplus Fineliner gebruikt)
  • witte pen (mijn nieuwe favorite: Molotow acrylivc 127HS-CO, 16  signal white, bullet shapet)
  • klein schaartje
  • kwastje
  • potlood en gum
  • lijm

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Ik ben gek op het werken met cirkels, en daar beginnen we dan ook mee! Als je niet zeker weet of je een ongeveer-cirkel (want hey, het hoeft niet perfect he!) kan maken, oefen dan eens op een apart blaadje OF pak iets wat je kan omlijnen zoals een schaaltje of bordje.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Grijp je Tombow markers! Je kunt de kleuren zien die ik heb gebruikt hierboven. Ik kleur de cirkel helemaal in met snelle strepen. Het hoeft NIET netjes. ik herhaal: HET HOEFT NIET NETJES! Kijk maar eens hoe ik met mijn Tombow markers werk! Niet netjes he! Mag gewoon 🙂

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Vul de complete cirkel met je favorite kleuren Tombow markers. Mijn zwarte Tombow marker is verdwenen, maar zeker bij een galaxy is die kleur fijn om te gebruiken. Ik weet dat ik wel een beetje zwart-achtige kleur zal krijgen als ik mijn kleuren wat laat mengen met het water ;).

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Maak je kwast eerst nat met water, en voeg dit water dan toe aan je Tombow markers. Je ziet dat het water heel snel mengt met de Tombow markers! En ze laten echt een schitterende kleuren combinatie achter!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Kijk dan naar dat mooie plasje water, he he 🙂

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Zoals je hierboven kunt zien, mengt het blauw met het roze direct op het moment dat ik het water toevoeg. En je krijgt daardoor een schitterende kleur paars. Zulke mooie combinaties ontstaan hierdoor!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Ik denk dat ik echt een beetje verliefd wordt op de Tombow markers! Maak je kwast wel goed schoon met water elke keer als je water aan een kleur hebt toegevoegd. Anders krijg je toch een soort modder 🙂

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Zo ziet mijn nog natte artjournal pagina eruit.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Kijk dan hoe mooi die kleuren zich mengen en wat voor schitterende kleuren er plotseling ontstaan. IK HOU ERVAN!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Het plasje donker water wat je op rechts zag, vond ik een beetje te donker worden. Je kunt dan heel simpel het overtollige water (en donkere kleur) weghalen, door simpelweg met een stukje keukenrol papier erin te dopen. Dat zuigt het overtollige water direct op!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Laat nu je artjournal pagina drogen (of pak je heatgun), en ga met je titel aan de slag. Ik heb een stuk wit cardstock hiervoor gebruikt. Ik heb een halve cirkel getekend, die voor mijn gevoel net zo groot was als de cirkel van mijn artjournal pagina. Daarna heb ik het woord Celebrate geschreven. Ik wilde dat het woord mooi over mijn cirkel zou passen, vandaar.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Eindelijk tijd voor die mooie Mermaid Markers van Jane Davenport! Als je deze markers niet hebt, gebruik dan gewoon je Tombow of welke marker dan ook die je in huis hebt. Dat is gewoon wat ik doe, ik probeer AL mijn creatieve materialen te gebruiken!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

De lichtroze heeft een soort bijzonder mooie glitter in de inkt. Dus ik had eerst mijn woord met de donker roze ingevuld, maar daarna ben ik er nog eens met de lichtroze met glitter overheen gegaan en kijk nu hoe mooi!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Kijk dan hoe mooi dit woord glittert! En doordat ik niet te perfect werk, zie je hier en daar de lichtroze nog buiten de lijntjes komen. dikke prima!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Knip je titel uit, maar laat een klein wit randje eromheen over.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Zo ziet de titel er dan uit als je hem hebt uitgekniopt. Snap je nu waarom ik die halve cirkel getekend had? Nu is het woord CELEBRATE mooi om de galaxy cirkel heen ‘gevallen’.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Pak nu je favoriete witte pen om sterretjes, stipjes en lijntjes toe te voegen aan je ‘galaxy’ look! Dit is mijn nieuwe favoriete witte marker! Echt zo’n fijne pen! Werkt echt perfect op een sterke pigment / kleur achtergrond. Je hoeft het nu niet 3x over te schrijven! Het wit is gelijk mooi wit!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Kijk die grillige witte lijntjes, schattig toch?! Voeg deze, en je sterretjes en stipjes toe totdat je het prima vindt. Waarschuwing: verslavend!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Ik wilde nog “the little things” aan mijn titel toevoegen.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Hier heb ik ook weer mijn Mermaid Markers van Jane Davenport gebruikt. Eerst de donkere inkt, daarna de lichtere glitter roze inkt.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Oh, ik ben zó blij met dit resultaat! wie had dat gedacht?! Gewoon met Tombow markers!

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

De woorden “the little things” mistten nog iets, dus ik het met mijn Mermaid Marker nog even de randjes ge-inkt. Daarna heb ik met potlood mijn journaling geschreven.

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

En natuurlijk met mijn grijze fineliner (van Steadler) mijn journaling geschreven. Als het droog is, kun je de potlood lijnen weer uitgummen.

 

En tada! Hier is de nieuwe art journal pagina! Vind je deze techniek met Tombow markers nou niet geniaal?! Ik heb deze gezien bij lieve vriendin Katie van Studio Katie! Echt supersimpel om te maken en ook superleuk om de Mermaid Markers toe te voegen! Kijk maar eens naar de detailfoto’s om te zien hoe mooi het geworden is. En dit kan jij ook gewoon maken!

Wat detailfoto’s:

REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE   REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE REV IT UP Dare no. 10 CELEBRATE

Hoppatee, dit was mijn tiende REV IT UP DARE! Ik kan bijna niet geloven dat ik dit al 10 weken volhou! Maar ik doe het toch maar mooi wel 🙂 en ik hoop natuurlijk dat jij er net zo van geniet als ik!

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *