REV it up Dare nummer 1

oh lieve help, mijn allereerste REV IT UP DARE is er hoor! REV it up Dare nummer 1!

Zoals ik al eerder heb gezegd: ik vind het heerlijk om te kunnen inspireren en een beetje blijheid en positiviteit aan mijn lieve online vrienden te geven! Ja, dat ben jij! En ik dacht ook, zou het niet een tof idee zijn als ik dit wekelijks zou kunnen doen?! Het hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te worden natuurlijk. Gewoon een leuke wekelijkse uitdaging (DARE dus!), om je creativiteit ff een slinger te geven. Soms heb je gewoon een extra zetje nodig en ga je daarna vol gas, toch?

Dus, daar gaan we! De allereerste DARE van hopelijk een lange reeks is hier:

REV it up Dare nummer 1

Prompt: PLAY

Opdracht: gebruik cirkels

Ik heb deze pagina gemaakt:

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Hoe heb ik deze pagina gemaakt?

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Als eerste heb ik een kleurrijke waterverf achtergrond gemaakt. Ik maak apart een pagina met cirkels, en die plak ik dan op deze pagina 😉

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Maak dus een losse pagina welke dezelfde maat heeft als je artjournal. Ik heb dit gedaan op waterverf papier. Ik heb waterverf van Prima Marketing gebruikt (Pastel Dreams en The Classics). En natuurlijk heb ik wat fijne splashes toegevoegd. Dat doe je door een wat grotere kwast flink veel water op te pakken, en natuurlijk waterverf, en dan gewoon ff zwiepen. Let op: het zit dan wel overal he 🙂

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

extra leukigheidje: je kunt ook wat zout aan je nog natte waterverf toevoegen. Dat zuigt dan het waterverf op. Als het opgedroogd is, veeg je het met een kwastje zo weg, en heb je een superleuk effect!

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Voor de titel heb ik de letters ook weer op een rest stukje waterverf papier geschreven. Ik knip straks als de titel droog is, elke letter los uit. En ik plak ze daarna met dubbelzijdig tape op de pagina.

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Nou, dit was wel even een werkje :O. Als je niet zeker weet of het lukt, zoals ik dat ook zo voel, oefen dan eerst even op een apart stukje paper. Kijk wat er gebeurt als je erin knipt, een cirkel probeert te knippen. Lukt dat wel of niet. En wat kan je eraan doen om het wel te laten lukken? Het was ff knoeien, maar uiteindelijk lukte het me de cirkels te knippen. Je moet dus wel een stukje vast laten zitten. Anders heb je gewoon een gat. En ik wilde dat het ‘deurtjes’ naar de achtergrond waren. Want daar wilde ik weer wat inschrijven :). En onthou: er is altijd meer papier he! dus als het niet lukt, hoppatee gewoon weer even opnieuw beginnen. En ik vind het ook nog eens helemaal prima dat het er niet perfect uit ziet. Het is tenslotte ook gewoon met de hand geknipt, en dat mag je van mij gewoon kunnen zien. Het is mijn eigen art journal tenslotte en daar ga ik natuurlijk niet Miep Perfectionisme uit zitten hangen he. Wordt niemand blij van 🙂

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Als je dus al je cirkels hebt geknipt, dan is het tijd om het op je art journal achtergrond te plakken. Mijn letters heb ik gelijk vastgeplakt met dubbelzijdig tape zodat ze iets omhoog staan. Ik heb met potlood her en der nog wat hartjes toegevoegd, en met gele waterverf ingekleurd. Nu kan je wat leukigheidje in de cirkels schrijven. Ik heb ook nog aan de zijkanten wat waterverf toegevoegd.

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Zie je, NIET perfecte cirkels, en ik hou ervan!

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Ik heb alles wat in me opkwam met betrekking tot het woord “PLAY” in de cirkels ingevuld. Ik vind het zo’n mooi en belangrijk woord. Als volwassenen verliezen we eigenlijk onze vrijheid qua vrij creëren. We krijgen last van ons stemmetje in ons hoofd, en zeker van perfectionisme. Mijn tagline is niet voor niets “GIVE YOURSELF PERMISSION TO PLAY”. En dat is nou precies waarom ik deze DARE gestart ben.

 

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Mijn woorden in de cirkels wat me dus te binnen schoot bij het woord PLAY.

  • give yourself permission to play
  • at least 1 hour per day to play
  • perfection kills creativity
  • experiment
  • there is always more paper
  • my art journals sparkle creativity
  • art journaling feeds my soul

REV IT UP Dare no. 1 PLAY

Hoppatee, dit was mijn allereerste REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *