REV it up Dare 31: art journaling tutorial met een stencil & acrylverf

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 31: art journaling tutorial met een stencil & acrylverf

en de vorige DARE heb ik zo fijn met de acrylverf flesjes van Dina Wakley gewerkt, dat ik ze nog een keertje tevoorschijn heb gehaald! En dit keer combineer ik ze met een stencil!

deze week is de prompt BROKEN. en weer komt er dan gelijk een liedje in mijn hoofd opborrelen. werkt dat bij jou ook zo? als je een woord hoort, dat je er gelijk een liedje aan koppelt? dit keer een stukje songtekst van “Tom Odell – Another Love“. Wat is dat toch een heerlijk nummer.

dus huppetee, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal “art journaling tutorial met een stencil & acrylverf”, en kijk gauw hoe je deze art journaling pagina maakt!

Prompt: BROKEN

Uitdaging: gebruik acrylverf en een stencil in je art journal

Ik heb deze pagina gemaakt

Art Journaling Tutorial Broken

Hoe heb ik deze pagina gemaakt “art journaling tutorial met stof & vilt”

Art Journaling Tutorial Broken

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze “art journaling tutorial met acrylverf en een aquarel potlood”

Art Journaling Tutorial Broken

Begin met het plakken van stukjes tissue wrap paper. scheur gewoon verschillende stukken af, en plak deze vast met gel medium of mod podge.

Art Journaling Tutorial Broken

pak een leuk stencil erbij en neem deze met je zwarte fineliner over. wacht wel even tot je gel medium of mod podge droog is, als je je pen wilt behouden 🙂

Art Journaling Tutorial Broken

Nadat je met je zwarte fineliner de stencil hebt overgetrokken, ga je met aquablauwe verf rondom de buitenste lijnen verven. het is niet erg als het zwart van de pen nog nat is en dus beetje mengt. Althans, als je daarvan houdt. Ik hou ervan dat het niet zo netjes oogt. Maar doe wat jij fijn vindt. Wil je niet dat het mengt, wacht dan tot de zwarte pen droog is. tomdiedomtiedom.

Jack wacht wel even heel geduldig tot jouw zwarte pen droog is 🙂

Art Journaling Tutorial Broken

dat mengen ziet er dan zo uit. je kunt tussendoor natuurlijk je kwastje wel even schoonmaken om te voorkomen dat het zwart de overhand krijgt.

Art Journaling Tutorial Broken

Dus ik voeg verf toe, voeg wat water toe, meng beetje en spoel mijn kwastje uit om weer wat blauwe verf te pakken.

Art Journaling Tutorial Broken

Ik heb het dus echt alleen rondom het stencil gedaan. Als je het leuk vindt, kun je natuurlijk ook de rest van je art journal kleuren als achtergrond. Maar ik ga die straks wit doen om eroverheen te kunnen journalen.

Art Journaling Tutorial Broken

En dat doe ik dus met witte acrylverf maar die verdun ik wel met water zodat de ondergrond, die tissue paper, goed zichtbaar blijft. Maar het wit moet genoeg dekken zodat ik er straks wel mijn journaling leesbaar er overheen kan schrijven.

Art Journaling Tutorial Broken

Ook hier voeg ik dus weer wat water toe, zeker als ik het wit een beetje met het blauw wil mengen aan de randen.

Art Journaling Tutorial Broken

Ik heb weer een mooi stukje songtekst uitgezocht en die schrijf ik met zwarte waterverf van Winsor & Newton over het witte gedeelte heen. Ik kies voor mij een mooi stukje. Hoeft zeker niet bij het begin te beginnen. Ik schrijf zover ik ruimte heb. Dus ik hou er ook geen rekening mee dat het ‘moet passen’.

Art Journaling Tutorial Broken

Voor als iemand behoefte heeft aan een plaatje van een vol bureau. opruimen doe ik niet aan. Gewoon lekker doorgaan. Heerlijk in mijn creatieve bubbel. En bonuspunten dat de studio deur open kon staan 🙂

Art Journaling Tutorial Broken

Ik schrijf dus achter elkaar de songtekst op. Vind je schrijven met de hand lastig, je kunt ook stempelen of met een gewone pen (in plaats van kwastje met waterverf) schrijven. Of stukje tekst printen en opplakken. Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken, MAAARRRRR je kunt het natuurlijk wel proberen 🙂

Art Journaling Tutorial Broken

Tijd voor de vlinder, want ik vind dat er nog niet genoeg kleur in deze pagina zit!

Art Journaling Tutorial Broken

Jack vindt vooral dat ik niet genoeg aandacht voor hem heb 😉

Art Journaling Tutorial Broken

okay dan moppie. ff knuffelen. sorry mensen.

Art Journaling Tutorial Broken

vul de vlinder met de kleuren die jij mooi vindt. kan ook 1 kleur zijn. ik heb hier mijn favoriete kleuren gebruikt van die leuke flesjes van Dina Wakley. Zie de materiaal beschrijving bovenin deze blogpost. laat de kleuren een beetje in elkaar overlopen, dat gaat het makkelijkste met een beetje water en de acrylverf dun genoeg aanbrengen, dus ook aanlengen met water 😉

Art Journaling Tutorial Broken

tijd voor de titel! pak een stukje wit cardstock en schrijf de titel met potlood erop.

Art Journaling Tutorial Broken

Ik heb deze daarna overtrokken met die zwarte pentel fineliner.

Art Journaling Tutorial Broken

Knip de titel uit, maar laat een wit randje rondom over. Ik vond het toch nog wel wat te ‘netjes’ voor deze pagina.

Art Journaling Tutorial Broken

Dus even wat uitproberen. Met een kwastje met alleen maar water over de zwarte lijntjes gaan. Kijken wat het doet. Ah, mooi zo, het gaat een beetje ‘bleeden’. Precies de look die ik zocht!

Art Journaling Tutorial Broken

Dat staat toch veel beter zo :). Papiertje is wel erg nat geworden, dus laat die nog even drogen voordat je ‘m opplakt 😉

Art Journaling Tutorial Broken

En uiteraard nog wat hartjes toegevoegd, wat is een art journal pagina nou zonder hartjes?

Art Journaling Tutorial Broken

Hartjes toevoegen en rapapaaaaaa daar is tie!

En nog een zwikkie detailfoto’s:

Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken

Art Journaling Tutorial Broken Art Journaling Tutorial Broken

Hoppatee, dit was mijn 31e REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha, nou ik heb ook betaalde cursussen, die vind je HIER). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

En mocht je het nog niet weten: ik heb ook een super leuke webshop met stationery, wenskaarten, enamel pins, sleutelhangers / charms, stickersheets, gift sets, kinderkamer posters, tekstposters, echt allemaal om helemaal blij van te worden. Die vind je HIER.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2021 #revitupdare2021 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken (en soms een beetje langer 🙂 weer!

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *