REV it up Dare 28: art journaling tutorial met collage

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 28: art journaling tutorial met collage!

waterverf achtergronden maken is een van de leukste (en snelste!) dingen om te doen. vooral omdat je never nooit niet weet wat het resultaat zal zijn. zeker als je lekker ruim met je water werkt, dan doet de waterverf ook heerlijk waar ie zin in heeft! en daar krijg je dus schitterende achtergronden van. deze achtergronden zijn een super fijne basis om je art journal pagina mee te starten MAAAARRRRR je kunt deze ook meer dan perfect op andere manieren gebruiken, zoals bijvoorbeeld: een collage! jazeker! deze dare gaan we van een te gekke waterverf achtergrond een hele fijne collage maken.

en deze week is de prompt BE PRESENT. en daar moet ik regelmatig echt bewust over nadenken. ik kan namelijk nogal erg met de toekomst bezig zijn. met dromen, doelen, wensen. maar tegelijkertijd kan ik ook enorm in het verleden blijven hangen. wat als dit, en wat als dat. enfin. dit heb ik heerlijk kunnen journalen in deze art journal pagina!

dus huppetee, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal “art journaling tutorial met collage”, en kijk gauw hoe je deze art journaling pagina maakt!

Prompt: BE PRESENT

Uitdaging: collage

Ik heb deze pagina gemaakt

Art Journal pagina collage

Hoe heb ik deze pagina gemaakt “art journaling tutorial met collage”

Uiteraard met de superhulp van studio buddy Jack 🙂

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze “art journaling tutorial met collage”

BePresent_Artjournaling_Revlie-2

Begin met het aanbrengen van allerlei “stukjes” kleur met je markers. Heb je geen markers? Dan kan je dit heel goed ook met waterverf doen! Ik zorg ervoor dat ik kleine stukjes in kleur en vaak van kleur wissel. Ik wil nl. een kleurrijk geheel als ik straks de onderdelen voor mijn ‘collage’ ga knippen 🙂

voeg dus random kleine stukjes kleur toe. Ik werk in het kleurenschema “geel/oranje/roze/paars” maar je kunt natuurlijk met jouw lievelingskleuren werken!

En zoals je ziet: het hoeft niet netjes! Je kunt alle merken markers of waterverf lekker door elkaar gebruiken ook.

Daarna gaan we water toevoegen om de achtergrond in elkaar over te laten lopen.

En zoals je ziet lopen de kleuren mooi in elkaar over. Dit effect krijg je echt supergoed als je waterverf papier gebruikt (zie bovenin bij de materialen welke ik gebruik).

Ik heb veel water gebruikt, waardoor het papier ook even wat bol gaat staan & de kleur naar de randen zakt. Dit kan je simpelweg met een stukje keukenrol ‘op deppen’. Sowieso kan je hier en daar het stukje keukenrol op je “verf” drukken om wat pigment weg te nemen zodat je wat lichtere plekken krijgt. Contrast is altijd interessant 🙂

Laat je achtergrond goed drogen. Of versnel het proces met een heatgun.

Pak daarna je favoriete witte marker. Voor mij is dat de Molotow (zie materiaallijst voor een linkje). En nu ga ik de achtergond helemaal vol zetten met allerlei verschillende kleine en groot doodles. Zooooo fijn om te doen!

Je kunt alles erop maken wat je wilt. Groot en klein. Als je je hele achtergrond maar lekker opvult.

Ik heb dit bijvoorbeeld zondagmiddag zitten doen terwijl ik heerlijk met Arjan de Formule 1 zit te kijken waar Max geweldig won! Je kunt vooraf veel van dit soort achtergronden maken. Op los papier, of in je art journal. En als je dan even TV zit te kijken, kan je heerlijk doodlen.

En als je je achtergrond helemaal gevuld hebt, ziet ie er bij mij dus zo uit. Veel doodles en tussendoor veel stipjes en streepjes om het af te wisselen. Wissel ook groot en klein af.

En dan, huppetee de schaar erin! Dit vinden veel mensen lastig. En dat snap ik heel goed. Maar dit is ook een proces om te leren loslaten. Je kunt namelijk ALTIJD nog weer een nieuwe achtergrond maken he. Het doel is, dat je een mooie achtergrond creëert om daarna een mooie collage te kunnen maken. Dus, laat maar los & ga lekker knippen!

Ik heb vooraf wel bedacht wát ik wil gaan knippen :). En ik wil regenbogen symbolen, cirkels en hier en daar een hartje. Als ik de eerste ‘boog’ knip, dan knip ik daarna de volgende boog. Als ik die boven de eerste boog zou liggen, dan past ie precies, maar dat wil ik niet. Want ik wil die wit ruimte er tussen. Dus de tweede boog, is voor een volgende regenboog. En zo knip ik steeds verder. Boog voor boog. Ik leg de derde boog weer bij mijn eerste boogje. En zo ga je om en om verder.

Dus uit deze grote boog die je nu ziet geknipt uit mijn achtergrond vel, heb ik 2 regenbogen kunnen knippen.

Leg alles neer zoals jij het leuk vindt. Je kunt natuurlijk allerlei soorten figuren knippen die jij wilt! Misschien vind je het wel fijn om te ponsen, kan ook!

Ik heb daarna alles gewoon met mijn pritt stift vastgeplakt. Dit kan met allerlei soorten papier lijm. Dus gebruik lekker wat je in huis hebt. Maar kijk nu hoe gaat deze collage eruit ziet, met al die schitterende witte ‘markjes’.

Ik heb mijn titel met potlood geschreven.

Daarna met mijn Tombow Markers allebei de woorden een eigen kleur gegeven.

En om in het “waterverf effect” te blijven heb ik nog even met een fijn kwastje met water de titel nat gemaakt.

Voordat ik mijn journaling schrijf, ziet mijn art journal pagina er zo uit. Ik wist dat ik wel wat wit ruimte nodig had voor mijn journaling. Wil je niet of minder journalen, gebruik dan gerust meer van je achtergrond vel.

Dit keer schrijf ik mijn journaling direct met pen. Ik weet dat ik ongeveer wel goed uitkom. En anders kort ik mijn laatste zin in, als ik zie dat ik tekort ruimt heb. Of ik voeg nog een zin toe, als ik zie dat ik ruimte over hou 🙂

 

En huppetee!!!! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij! Ben benieuwd wat jij van deze art journaling tutorial vindt!

Nog wat detailfoto’s:

Ja je denkt toch zeker niet dat ik rustig in mijn zondags ‘kloffie’ even foto’s van mijn art journal pagina kan maken, of wel?! hehe

hihi, die pootjes 😉

met de groetjes van Jack 🙂

Hoppatee, dit was mijn 28e REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha, nou ik heb ook betaalde cursussen, die vind je HIER). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

En mocht je het nog niet weten: ik heb ook een super leuke webshop met stationery, wenskaarten, enamel pins, sleutelhangers / charms, stickersheets, gift sets, kinderkamer posters, tekstposters, echt allemaal om helemaal blij van te worden. Die vind je HIER.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2021 #revitupdare2021 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *