REV it up Dare 25: art journaling tutorial met een verborgen laag

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 25: art journaling tutorial met een verborgen laag.

Deze techniek heb ik geleerd van mijn lieve en uber getalenteerde vriendin Birgit Koopsen. Echt, volg je haar nog niet, DOEN! Je kunt haar Instagram HIER vinden. Ze heeft ook een geweldige etsyshop met heel veel te gekke downloads, ZEKER HIER even kijken. Haar online workshops staan daar ook in!!

en deze week is de prompt STAR (of STARS). En bij het woord STARS komt direct het supermooie nummer van Coldplay in mijn hoofd “a sky full of stars”. Dat voelt voor mij als een belofte. Iets waar je naar kan verlangen. Iets wat je anderen kan bieden. Ik hoop met mijn gratis tutorials ook een beetje een sky full of stars te zijn!

Een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal “art journaling tutorial met een verborgen laag”, maar wat is die techniek dan?! Nou, dat ga ik je NU laten zien:

Prompt: STAR of STARS

Uitdaging: verberg iets

Ik heb deze pagina gemaakt

Art Journal Tutorial Stars

Hoe heb ik deze pagina gemaakt “art journaling tutorial met een verborgen laag”

Art Journal Tutorial Stars

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze “art journaling tutorial met waterverf markers en stofjes”

Art Journal Tutorial Stars

Start met de achtergrond in je art journal pagina. En maak er een kleurrijk waterverf geheel van. Hoe meer kleur, hoe beter! Dus niet perse grote vlakken, het mogen kleine vlakken zijn met heeeeel veeeel kleur!

 

Art Journal Tutorial Stars

Zoals je ziet, volle bak kleur.

Art Journal Tutorial Stars

Ik voeg aan mijn nog natte waterverf witte ecoline toe. Dit doe ik met een wat oudere kwast, omdat de ecoline al een beetje opgedroogd is, en ik deze altijd even wat ruw moet roeren zeg maar! Als je nat in nat werkt, dan krijg je dus dit mooie effect, de witte ecoline loopt over in de natte waterverf.

Art Journal Tutorial Stars

Daarna wil ik ook nog wat mooie witte splashes, en dat kan je het beste doen als je achtergrond goed droog is. Zoals je op deze pagina kunt zien.

Jack veilig opgeborgen in zijn mandje :). Die huist ook graag rond op mijn bureau, maar met water & verf in de buurt, verkas ik ‘m altijd even naar zijn mandje, 1 meter van mijn bureau af. Is tie er toch een beetje bij 🙂

Art Journal Tutorial Stars

Pak je poscapennen. De kleuren staan bovenin bij het materiaallijstje. En ga nu aan de slag met lekker veel markeringen aka doodles!

Art Journal Tutorial Stars

Ik maak rondjes, stipjes, streepjes, hartjes, kruisjes, driehoekjes, cirkeltjes etc etc etc. En let hierbij niet op of het ‘te vol’ wordt. VOL IS GOED. Let maar op! Hoe voller en drukker, hoe beter! Waarom? Dat zie je zo!

Art Journal Tutorial Stars

Kijk maar. Lekker druk en hysterisch. Dikke prima.

Art Journal Tutorial Stars

Zoals je ziet: er gebeurt veel, heel veel op deze pagina! Maar let maar eens op!

Art Journal Tutorial Stars

Ga nu meerdere onderdelen IN je werk tekenen. Als je goed kijkt, zie je dat ik een ster gemaakt heb met potlood. Daar ga ik er nog een aantal van maken.

Art Journal Tutorial Stars

Als je tevreden bent over het aantal dingen die je erop hebt getekend, gaan we de acrylverf erbij pakken. Ik heb gekozen voor deze magenta kleur van liquitex. Deze is nl. een beetje transparant, dus zien we zometeen nog een heel klein beetje achtergrond erdoorheen. Vind ik leuk 🙂

Art Journal Tutorial Stars

En jaaaaaa we gaan een deel verbergen! Ik heb meerdere sterren getekend op mijn pagina. En alles wat niet een ster is (dus achtergrond) ga ik verbergen onder een laagje acrylverf. Kies zelf welke kleur je mooi vindt. Of je juist wel of niet wil, dat het nog een beetje doorschijnt etc.

Art Journal Tutorial Stars

en langzaam aan wordt de hysterie weggewerkt, en krijgen we heel mooie subtiele gekleurde sterren met superveel details! Snap je nou waarom je je achtergrond zo vol mogelijk mag maken? Als je dat nl. niet doet, dan zal je het niet terugzien in die sterren (of wat dan ook jij gekozen hebt om open te laten).

Art Journal Tutorial Stars

Als je je hele achtergrond geverfd hebt (kijk leuk toch dat het nog doorschijnt!), dan pak je je witte posca pen om dan kan je je sterren (of wat jij gemaakt hebt) nog omlijnen. Hoeft niet, maar ik vind het net weer even leuker worden.

Art Journal Tutorial Stars

En als titel koos ik “sky full of stars”. Mijn all time favorite liedje van Coldplay. Zo mooi!

Art Journal Tutorial Stars

En huppetee, titel in kleuren met je witte posca pen, nog wat stipjes en sterretjes toevoegen en klaar ben je!

En huppetee!!!! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij! Ben benieuwd wat jij van deze art journaling tutorial vindt!

Nog wat detailfoto’s:

Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars Art Journal Tutorial Stars

Hoppatee, dit was mijn 24e REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha, nou ik heb ook betaalde cursussen, die vind je HIER). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

En mocht je het nog niet weten: ik heb ook een super leuke webshop met stationery, wenskaarten, enamel pins, sleutelhangers / charms, stickersheets, gift sets, kinderkamer posters, tekstposters, echt allemaal om helemaal blij van te worden. Die vind je HIER.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *