REV it up Dare 24: art journaling tutorial met waterverf en stofjes

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 24: art journaling tutorial met waterverf en stofjes 🙂

en deze week is de prompt BE KIND. En ja waarom zouden we allemaal niet eens wat liever voor elkaar zijn? Wat meer begrip? Voor een ander, omdat je immers ook echt nooit weet wat die ander in zijn of haar rugzakje meesjouwt. Begrip, lief zijn en elkaar laten leven hoe ze willen leven, dat zou toch zoveel verschil maken he. Er zijn altijd zoveel meningen en oordelen. Ik probeer me daar altijd ver van te houden. Wees gewoon eens lief. Dus dit keer: BE KIND.

Een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal “art journaling tutorial met waterverf markers en stofjes”, want ja van stofjes kan ik eigenlijk nooit genoeg krijgen!

Prompt: BE KIND

Exercise: Gebruik waterverf en combineer deze met stofjes

Ik heb deze pagina gemaakt

Be kind

Hoe heb ik deze pagina gemaakt “art journaling tutorial met Tombow markers en stofjes”

Be kind

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze “art journaling tutorial met waterverf markers en stofjes”

Be_Kind_Revlie2

Begin met het overtrekken van je vlinder sjabloon, of teken er natuurlijk gewoon zelf een! Zoals je ziet, is mijn art journal pagina een beetje vlekkerig van de pagina aan de andere kant. Dat houdt mij niet tegen. Vlekken zijn dikke prima 😉

Be_Kind_Revlie2

Kleur de vlinder in met je favoriete kleurtjes waterverf. Voor mij is dat op dit moment de Pastel Dreams waterverf van Prima Marketing.

Be_Kind_Revlie2

als je tevreden bent, dan kan je deze even laten drogen.

Gaan we ondertussen even stofjes verzamelen. Ik heb een grote bak en nog een paar lades :O, met allemaal restjes stof. En natuurlijk ook grote lappen. Gewoon op de markt gekocht. Stofjes vind ik zo fijn om toe te voegen aan mijn art journal pagina’s. De kleuren, de textuur, het gevoel. heerlijk. Je hebt een aantal verschillende stukjes nodig om de woorden “BE KIND” te maken.

Ik schrijf de letter aan de achterkant van de stof. Dat moet je dan in spiegelbeeld doen he. Kwam ik ook achter ;). Maar gelukkig kan je de B gewoon omdraaien (op z’n kop) en dan heb je ‘m toch goed!

Helemaal prima. Even beetje priegelen, maar daar hou ik stieken wel van.

Als je alle letters hebt uitgeknipt, plak je ze met Gel Medium vast. Gel medium breng je aan ONDER de stof, en daarna nog een keer BOVENOP de stof. Gebruik een oud kwastje.  Niet je lievelings waterverf kwastje! En daarna heel goed uitspoelen 🙂

Ik heb daarna ook nog wat hartjes uitgeknipt en die random op de pagina vastgeplakt.

Met de witte acrylmarker maak ik lijntjes om de stof.

Waar de stof erg licht is, maak ik het lijntje met een roze Tombow Marker.

Daarna heb ik een leuke songtekst gekozen en deze eerst even met potlood opgeschreven. Daarna schrijf ik deze over met de Tombow Twinmarker Grijs.

Nog even wat gezellig stipjes toevoegen aan de vlinder!

En huppetee!!!! daar is opeens weer een gloedjenieuwe art journal pagina. Serieus zo in elkaar geflanst. weer ff heerlijk bezig geweest! nu jij! Ben benieuwd wat jij van deze art journaling tutorial vindt!

Nog wat detailfoto’s:

Hoppatee, dit was mijn 23e REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha, nou ik heb ook betaalde cursussen, die vind je HIER). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

En mocht je het nog niet weten: ik heb ook een super leuke webshop met stationery, wenskaarten, enamel pins, sleutelhangers / charms, stickersheets, gift sets, kinderkamer posters, tekstposters, echt allemaal om helemaal blij van te worden. Die vind je HIER.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken weer!

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *