Art Journal video: Weer geen inspiratie voor je art journal? Doe dit!

Ik heb een leuke nieuwe video voor je! “Art Journal video: Weer geen inspiratie voor je art journal? Doe dit!”. En ik zal hieronder even uitleggen hoe dit proces voor mij werkt 😉

Wat is Art Journaling voor mij?

Art journaling is gewoon spelen voor mij. Alles wat creatief is, is een speeltuin wat mij betreft. En ik geef mezelf ook toestemming om te spelen. Ik mag zoveel spelen als ik wil, en met welke materialen dan ook. Het is namelijk mijn art journal. En als ik zin heb om met verf te werken doe ik dat. Maar het kan ook inkt zijn, of waterverf, of kleurpotloden of stof, of klei. Weet je SPEEL GEWOON. Zo vrij als kinderen spelen. Geen regels, geen beperkingen.

GIVE YOURSELF PERMISSION TO PLAY is niet voor niks mijn tagline.  Creatief spelen is zo belangrijk. Het geeft je een fijn gevoel om creatief te zijn. Zorgen zakken even van je af, je hartslag daalt en je voelt je een moment echt even gelukkig. Het maakt nu eenmaal het stofje endorfine aan in je hersens. En daar voelen we ons blij door. Dus. Redenen genoeg om lekker aan de slag te gaan in je art journal! Hopelijk helpt mijn video erbij!

Vind je deze video “Weer geen inspiratie voor je art journal? Doe dit!” leuk en zou je wel meer video’s willen kijken? Je kunt er genoeg vinden op mijn YouTube kanaal. Wil je een cursus Art Journaling doen, of bijvoorbeeld meisjes leren tekenen? Meer informatie over al mijn online cursussen vind je hier.

give yourself permission to play. – Revlie

Welke materialen heb je nodig voor deze video “Weer geen inspiratie voor je art journal? Doe dit!”

In bovenstaande art journal video laat ik je zien hoe ik deze art journal pagina gemaakt heb. En ik heb deze dus gemaakt op basis van foto’s die ik genomen heb tijdens een wandeling, en van materialen die ik tijdens die wandeling heb meegenomen. Je kunt dus bijvoorbeeld steentjes, takjes, blaadjes etc meenemen en natekenen. Of je laten inspireren door de patronen die je ziet. Leuk is het dan zeker om foto’s te maken en die te ‘hergebruiken’. Je zult echt versteld staan van hoe fijn het is om in de natuur inspiratie op te doen en deze te gebruiken in je art journal! Dit is mijn uiteindelijke pagina geworden:

De foto’s en het proces / mijn gedachten

Onderstaande foto’s heb ik dus gemaakt tijdens een van mijn wandelingen. En zoals je zult zien, niet alle foto’s hebben me geïnspireerd om deze pagina te maken. Ik gebruik de foto’s die me het meest aanspreken, en die me gelijk een idee geven.

dan maak ik een kleine schets van wat me te binnen schiet als ‘ontwerp’ voor mijn art journal pagina. Die schets gebruik ik dan wel als een soort starting punt, maar ik geef mezelf WEL toestemming om van gedachten te veranderen terwijl ik bezig ben he :).

Hier vond ik de combinatie van mijn felle gekleurde groene / turquoise schoenen  mooi in combinatie met deze grijze vloer. En de foto van de verschillende maten stenen, deden me denken aan het doodelen in mijn schetsboek. al die verschillende vormen.

tuurlijk weer felgekleurde gympen en hier zie ik OVERAL patronen. Let maar op als je dit gaat doen hoeveel patronen je opeens overal ontdekt!

en je moet ook niet vergeten om omhoog te kijken om de schoonheid te kunnen zien he! mij viel gelijk de felle lichtgroene blaadjes op, tegen de donkere groene. het contrast, heerlijk.

 

ROZE. natuurlijk roze bloemen overal! Prachtig! Natuurlijk ikzelf in actie hehe.

soms hop ik op mijn fietsie om even wat verder te gaan dan alleen het rondje in ons eigen dorp. ik neem dan mijn art journal mee, stel dat ik opeens geïnspireerd raak en gelijk wil tekenen of kleuren! En weet je, als ik alleen al op mijn kleurrijke fiets zit, met mijn gekleurde tas & al die fijne art journal spullen in mijn zicht, dan word ik daar instant super happy van! Het zijn dus echt deze kleine dingen die het gewoon voor me doen. Die een geluksgevoel opleveren!

tijdens het fietsen, even toestemming geven om een kleine pauze in te lassen. ik had even helemaal geen zin juist om mijn art journal uit mijn tas te vissen. Ik vond het heerlijk om daar gewoon ‘te zitten’ en heerlijk over het water te kijken. Soms moet je jezelf ook toestemming geven om je plannen instant te veranderen he. ik had gepland om lekker on the road te  art journalen, maar toen ik eenmaal op het bankje zat, over het water te staren en te genieten, te denken, te dromen, was dat blijkbaar alles wat ik even nodig had. en dat is ook goed 🙂

de linker foto daar heb ik dus mijn art journal pagina totaal op gebaseerd. de kleuren grijs & geel, de vormen van de stenen en het patroon / de mat. rechts zie je de stenen die ik onderweg mee gepakt heb 🙂

toch nog even een ruw schetsje in mijn schetsboek gemaakt van het idee voor mijn art journal pagina.

een wat meer gedetailleerde schets van hoe ik DENK dat ik mijn art journal pagina ga maken. Rechts een kleine proces foto 🙂

en onthou: give yourself permission to play. ik had natuurlijk wel een schets gemaakt, maar ik geef mezelf zo ontzettend toestemming om dingen te veranderen terwijl ik bezig ben.

en ziehier de art journal pagina uiteindelijk & nog wat detail foto’s voor je 🙂

 


Laat je me jouw Art Journal pagina online zien? Stuur me gerust een berichtje op Instagram, of tag me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *