REV it up Dare 30: art journaling tutorial met acrylverf en een aquarel potlood

hallo lieverd! Ik ben er weer met een nieuwe uitdaging voor in je artjournal! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 30: art journaling tutorial met acrylverf en een aquarel potlood.

eigenlijk heb ik al heel lang niet meer met acryverf gewerkt. maar elke keer als ik die schattige flesjes acrylverf van Dina Wakley zie, dan denk ik “ohhhhh die MOET ik gebruiken!”. nou, tada, daar is tie dan!

deze week is de prompt MORE. en ja MORE van wat eigenlijk he? Dit keer geen behoefte aan journaling, en dat is ook helemaal OK. ik kreeg bij MORE alleen een stukje uit een songtekst in mijn hoofd “I will miss you more”, komt uit het nummer van Racoon “Love You More”. nou ja, “I will miss you more” dat zingt ie niet eens in het nummer, wel “And every day I missed you more, and more and more and more and more”. Dus dat bedoelde ik eigenlijk, haha. vrij interpreteren mag ook gewoon he 🙂

dus huppetee, een nieuwe creatieve uitdaging voor in je artjournal “art journaling tutorial met acrylverf en een aquarel potlood”, en kijk gauw hoe je deze art journaling pagina maakt!

Prompt: MORE

Uitdaging: gebruik acrylverf en een aquarel potlood in je art journal

Ik heb deze pagina gemaakt

More_Artjournaling_Revlie-10

Hoe heb ik deze pagina gemaakt “art journaling tutorial met stof & vilt”

More_Artjournaling_Revlie

Natuurlijk heb ik mijn eigen favoriete artjournal gebruikt, en daarnaast ook nog deze producten voor deze “art journaling tutorial met acrylverf en een aquarel potlood”

More_Artjournaling_Revlie

pak je spullen erbij! tissue paper: als je dat niet hebt, laat je het gewoon weg. Je kunt ook nadat je met acrylverf bezig bent geweest even wat stempelen met zwart 🙂

More_Artjournaling_Revlie

en dan ga je met die schattige kleine flesjes overal op je art journal wat acrylverf achterlaten. zoals je ziet, ging het super bij mij :O. maar niet getreurd als dit gebeurt: gewoon verplaatsen over de pagina!

More_Artjournaling_Revlie

zoiets dus. ik gebruik geel, groen en blauw voor de achtergrond.

More_Artjournaling_Revlie

daarna ga je deze vlakken ‘kleuren’ met een platte kwast. gewoon random. ik begin bij geel, dan groen en dan blauw. beetje door elkaar kan prima.

More_Artjournaling_Revlie

voeg daarna de tissue wrap paper toe met Gel Medium. gebruik daarvoor een kwastje die je alleen voor lijmen zoals gel medium gebruikt. spoel deze ERG GOED uit. anders word je kwastje hard. ik weet dit 🙂

More_Artjournaling_Revlie

pak een leuk stencil erbij, doe wat witte acrylverf op een bordje en gebruik zo’n make up spons dingetje. doop deze in de witte verf, veeg een beetje af, en ga dan ‘deppen’ over je stencil heen.

More_Artjournaling_Revlie

je kunt verschillende ‘diktes’ witte verf proberen. bijvoorbeeld heel weinig, of juist veel. kijk maar eens wat er gebeurd. bij dit stencil heb ik de bloem gebruikt, maar daarna ook nog de stippen toegevoegd. je hoeft namelijk niet het stencil perfect over te nemen he. je kunt gewoon gedeeltes gebruiken die jij leuk vindt!

More_Artjournaling_Revlie

pak daarna een zwarte pen (bij voorkeur één die het goed doet op nog wat natte acrylverf 🙂

More_Artjournaling_Revlie

pak daarna de roze (magenta) en fuchsia verf en vul je net getekende bloemblaadjes 🙂

More_Artjournaling_Revlie

gewoon beetje licht en donkere strepen langs elkaar. niet teveel over nadenken.

More_Artjournaling_Revlie

dan gaan we nu met het aquarel potlood aan de slag. Ik doop deze eerst in water, daarna schrijf ik op mijn art journal. dan krijg je mooie dikke lijnen.

More_Artjournaling_Revlie

en het ziet er lekker slordig en groezelig uit. hoe ik van 🙂

More_Artjournaling_Revlie

dus eerst schrijf ik de ‘titel’. dit is nu vrij nat. dat laat ik wel eerst drogen voordat ik de letters ga inkleuren met witte acrylverf. maarrr je kunt het ook zo laten, ziet er echt wel vet uit al.

More_Artjournaling_Revlie

als je letters droog zijn, kun je ze vullen met witte acrylverf. ALS je dat wilt he :). ze kunnen ook ‘leeg’ blijven.

More_Artjournaling_Revlie

hoeft ook weer niet netjes. gewoon inkleuren en gaan 🙂

More_Artjournaling_Revlie

ik ben hier en daar natuurlijk wel over mijn zwarte lijntjes gegaan. die zet ik straks nog even aan met het aquarel potlood.

More_Artjournaling_Revlie

ik voeg nog wat extra details toe met de acrylverf. ik blijf wel bij dit kleurenschema.

More_Artjournaling_Revlie

boogjes, streepjes, stippen.

More_Artjournaling_Revlie

met geel, en ook nog een paar met wit 😉

More_Artjournaling_Revlie

je kunt ook nog met de zwarte pen die bloem nog even ‘omranden’, valt ie net weer nog wat meer op.

More_Artjournaling_Revlie

hier zie je dat ik de buitenlijntjes nog een keer bewerkt heb met mijn aquareal potlood. en ik gebruik de achterkant van een kwastje om her en der nog wat roze stippen te zetten.

More_Artjournaling_Revlie

en nog een foto van mijn bureau waar van alles gezellig op, voor en rond staat. dikke prima dus.

Heerlijk om weer met acrylverf te werken! Ben benieuwd of jij deze “art journaling tutorial met acrylverf en een aquarel potlood” ook gaat maken?!

 

En nog een zwikkie detailfoto’s:

More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie More_Artjournaling_Revlie

Hoppatee, dit was mijn 30e REV IT UP DARE!  Ik hoop echt dat jij er van geniet. Ben je nou op zoek naar nog meer gratis inspiratie, je kunt mijn gratis artjournal ideetjes en video’s hier vinden. Wil je wel eens leren tekenen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je gratis & voor niks een inspiratievideootje “Sally Strong Girl”. Dat kun je hier doen. En trouwens, wist je dat je ook een gratis proefles van mijn online class Waterverf in je Art Journal kunt aanvragen? Ook helemaal gratis (je vraagt je af, waar leeft ze van he? haha, nou ik heb ook betaalde cursussen, die vind je HIER). Lijkt dat je leuk, daar kun je je hier voor inschrijven.

En mocht je het nog niet weten: ik heb ook een super leuke webshop met stationery, wenskaarten, enamel pins, sleutelhangers / charms, stickersheets, gift sets, kinderkamer posters, tekstposters, echt allemaal om helemaal blij van te worden. Die vind je HIER.

Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2021 #revitupdare2021 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je over twee weken (en soms een beetje langer 🙂 weer!

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *