3 Gouden tips om in een creatieve flow te komen

Voor een creatieveling is niets zo fijn als in een creatieve flow terecht te komen. Daar is de focus als vanzelf, daar voel je je gelukkig en dáár is precies ‘where the Magic happens’. Maar lukt het nou niet altijd om in die flow terecht te komen? En belangrijker nog, wat kun je er zelf aan doen om zo gauw mogelijk in die fijne flow te raken? Voor jou 3 gouden tips.

Wat is flow eigenlijk?

Flow is dat heerlijke gevoel dat alles wat je in je hoofd hebt lijkt te lukken, inspiratie, tijd vergeten, niets moeten, alleen fijn bezig zijn. Hierna voel je je vaak helemaal voldaan en barstensvol energie.

Wil je meer weten over flow en geluk, lees dan ook: Is flow het geheim van geluk?

Tip 1 – Stel een loepzuiver doel

Het eerste vereiste wat nodig is om in flow terecht te komen is een duidelijk doel hebben. Aldus de Hongaars-Amerikaanse onderzoeker Mihaly Csikszentmihalyi die zijn levenswerk maakte van het onderzoeken van flow. De tip is dus duidelijk: stel jezelf een goed omlijnd doel voordat je creatief gaat zijn. Wat ga je doen en waarom?

Tip 2 – Laat je niet storen

Super belangrijk is het om niet gestoord te worden. Dus als het even kan, probeer dan een blok tijd voor jezelf te reserveren op een plek waar je je lekker even terug kunt trekken. Misschien heb je geen compleet atelier voor jezelf, maar kijk wat je kunt doen om je lekker te kunnen concentreren. Een koptelefoon met rustgevende geluiden zoals white noise kan wonderen doen!

Tip 3 – Daag jezelf uit

Lekker een beetje krabbelen en kijken waar het heen gaat is super fijn. Het kan heel rustgevend werken, maar naar verloop van tijd kan het saai worden als je jezelf niet een beetje uitdaagt. Zorg daarom dat je zo af en toe nieuwe soorten verf, penselen en/of technieken uitprobeert. Zo ontdek je soms ineens iets nieuws, dat maakt blij en draagt bij aan flow. Bij Revlie vind je tal van online cursussen om je creatieve skills te boosten, er is er ongetwijfeld één waarmee jij jezelf kunt uitdagen!

Waterverf meisjes tekenen met Revlie

Extra – Digitaal lekker detoxen

Zin om je online leven op orde te krijgen, zodat je meer ruimte maakt voor creatieve flow? Kijk dan eens naar de Digital detox van Happlify: 53 weken geweldige tips voor meer rust in je hoofd, echte connectie, meer creativiteit en offline geluksmomentjes. Als Revlie-bloglezer krijg jij daar een vette korting op met code: revlierules Normaal kost de detox €47,- met de code €27,- Ssst!


Gastblogger/auteur – Mariko Naber

Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *