REV it up Dare nummer 6

hallo lieverd! REV IT UP tijd! REV it up Dare nummer 6 is hier!

Deze week staat in het teken van: FORGIVE / FORGIVING. En dat is voor mij nogal een heftig onderwerp. Ik heb er totaal geen problemen mee om anderen te vergeven (afhankelijk van wat he ;)), maar dit keer vond ik dat het wel eens tijd werd om mijn gedachten op te schrijven over het ‘mezelf vergeven’.

Maar voor nu, hier is een nieuwe week, een nieuwe creatieve uitdaging voor je!

Prompt: FORGIVE / FORGIVING

Opdracht: gebruik gelato’s! (je weet wel, die dingen die je gekocht hebt, omdat ze er zooooo leuk uit zien, maar die je vervolgens nog nooit gebruikt hebt, want HOE DAN?!). Nou, laat mij je dan helpen met ideetjes voor je gelato’s!

Ik heb deze pagina gemaakt

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Hoe heb ik deze pagina gemaakt?

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Ik heb weer mijn favoriete art journal gepakt, en een schitterende stempel van Art by Marlene (STAMPBM45), (en later heb ik nog een andere toegevoegd: STAMPBM40), lekker veel kleurtjes gelato’s! (wit, lemn, mango, tangerine, red cherry, bubble gum, lavender, metallic mint, spearmint,  boysenbverry), mijn favoriete zwarte journal pen Staedler 3.0, klein stukje cardstock om wat embellishments toe te voegen.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Stempelen met gelato’s voor REV it up Dare nummer 6

Ik hoor wel eens dat gelato’s moeilijk zijn om te gebruiken. Ik snap dat wel hoor, maar ik vind het gewoon heerlijk om te experimenteren en nieuwe dingen te ontdekken. Eigenlijk moet je het meer als een soort ‘test’ zien. Het hoeft NIET perfect te zijn. Je hebt gewoon toestemming om te spelen met je art supplies! Altijd! Dus pak die schitterende stempel. Als je gewend bent om met inkt te stempelen, dan ben je wellicht ook gewend aan mooie strakke lijnen. Maar echt één advies: laat dat even varen voor dit experiment! Je moet niet verwachten, als je met gelato’s gaat stempelen, dat je een perfecte stempel krijgt. We gaan lekker experimenteren en kijken wat er gebeurd! Ik laat je verschillende manieren zien hoe je je gelato’s in je art journal kunt gebruiken!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Laat je perfectionisme eens los

Start met het smeren van je gelato op je stempel. Ik heb deze mooie stempel van Art by Marlene gekozen, vanwege de schitterende lijnen. Maar ik weet nu al, dat deze lijnen verre van perfect gestempeld zullen worden. Deze lijnen zullen vegen en in elkaar overlopen. En ik vind dat HELEMAAL PRIMA. he he he. Voor het geval je het nog niet doorhad: ik ben helemaal blij met NIET PERFECTIONISTISCH zijn!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Ik smeer simpelweg mijn gelato rechtstreeks op mijn stempel. Mooie cirkels probeer ik te creëren. Startende met de lichtste kleur, en steeds een beetje donkerder als ik naar de buitenkant toewerk.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Trial en error

Dan zie het er ongeveer zo uit. De kleuren die ik heb gebruikt, heb ik genoemd helemaal bovenin deze blogpost. Spray dan EEN BEETJE water erop. Echt niet teveel. Als het toch te nat wordt, dan krijg je een grote blob smeersel op je papier, in plaats van iets dat wat op een stempel lijkt. haha. Maar goed, dit is echt TRIAL en ERROR. Je wilt nog wel iets van een stempel in je afbeelding herkennen. Dus experimenteren maar. Kan je natuurlijk ook eerst even op een blanco blaadje doen he. Als je water op gesprayt hebt, en je ziet gelijk al dat het teveel is, dan kan je met een stukje keukenrol al even proberen het overmatige water weg te halen door het keukenrolletje er even op te drukken.

Maar onthou echt: TRIAL en ERROR. Dit is gewoon speeltijd! Experimenteren! Wat gebeurt er als je dit doet, wat gebeurt er als je dat doet! Probeer dus gerust uit op een apart blaadje voordat je ‘voor het echie’ in je artjournal aan de slag gaat! Ik vind het heerlijk om wel gelijk in mijn art journal te werken, en dan maar te zien ‘waar het schip strand’. Weet je, er is altijd gesso en altijd meer papier 🙂

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Ik heb voorzichtig 3 keer gestempeld. En zoals je kan zien, is de ene stempel mooier geworden dan de ander. En dat is ook weer HELEMAAL DIKKE PRIMA. Probeer dit imperfectionisme maar eens te omarmen en zie hoe je je voelt als je wat meer ‘vrij’ kan gaan creëren! Misschien voel je je wel zoveel beter! (misschien ook niet he!).

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Laat de stempel drogen. Ik had bedacht mijn titel met potlood te schrijven en dan deze te vullen met mijn gelato. Je kunt dus niet met die dikke lippenstift vorm van de gelato op zo’n mooi dun lijntje kleuren :).

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Maar ik heb een andere leuke manier om je gelato hiervoor te gebruiken! Pak zo’n verf dingetje, of ander plastic dekseltje.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Smeer wat van je gelato op je verf dingetje. Zoals je ziet laat de gelato ook echt stukjes los. Ook weer prima.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Voeg dan wat water toe, en mix het met een kwastje. Ta da! Waterverf! hehe, geniaal toch?!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Nu kan je je gelato dus als ‘waterverf’ gebruiken en je titel in kleuren!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

De ‘waterverf’ van je gelato is wel echt heel dun, dus ik ben er wel 2 a 3 keer overheen gegaan. En elke keer liet ik wat dikkere blobjes ‘waterverf’ gelato in het woord zitten 🙂

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Ik vond het nog een beetje te ‘leeg’ dus heb ik nog een ander stempeltje toegevoegd. Ik heb dit schattige hartjes stempeltje van Art by Marlene gebruikt.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Je kan je gelato’s op 2 manieren gebruiken op je stempel. Of je smeert direct met je gelato op je stempel en sprayt wat water erop. OF je maakt je gelato nat, en smeert met de nattige gelato over je stempel.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Kijk eens wat een verschillend effect dit geeft! De eerste twee stempeltjes zijn gedaan met de “direct op de stempel gelato’en”. De drie aan de rechterkant, daarbij heb ik eerst de gelato nat gemaakt, en die over de stempel gesmeerd. Die zijn veel feller geworden, die vind ik persoonlijk mooier :). Zo zie je dus maar weer: experimenteren is leuk!!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Knip deze kleine stempeltjes uit, en smeer nog wat gelato aan de randjes. Zo springen ze nog meer van je pagina af!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Als je titel goed is opgedroogd, kan je hem nog even omlijnen met je potlood (of zwarte pen), wat jij mooier vindt. Ik heb mijn potlood gebruikt dit keer.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Maar nog steeds vond ik dat er wat miste…. Dus hier is nog een derde manier waarop je je gelato’s kan gebruiken in je art journal! Doop je kwastje gewoon in water, en pak dan wat kleur van de gelato op met je kwastje!

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Ik heb met deze mooie felle blauwe kleur de buitenste lijn van de stempel even aangezet.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Mijn journaling heb ik weer even eerste met potlood geschreven om te zien of het allemaal goed past.

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

Schrijf vervolgens over je potlood met pen. Je kunt daarna je potlood weer uitgummen ALS je zwarte pen helemaal droog is. Anders smeer je echt je zwarte pen zo over je pagina :).

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

 

En nog wat detail foto’s van REV it up Dare nummer 6

REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE REV IT UP Dare no. 6 FORGIVE

 

Hoppatee, dit was mijn zesde REV IT UP DARE! Ik hoop dat je het leuk vond en ik hoop vooral dat je lekker mee gaat spelen! Als je wilt dat ik een kijkje kom nemen (en serieus, ik kan niet wachten om het te zien!), tag me dan op Instagram met @revlie. Je kunt ook deze hashtags gebruiken: #revitup #revitupdare #revitup2020 #revitupdare2020 #revlie #thecreativeplayground. Ik check die regelmatig en kom dan een beetje liefde strooien 🙂

Kijk hier voor het complete archief van DARES tot nu toe! Heb je meer behoefte aan inspirerende filmpjes? Kijk dan vooral op mijn YouTube kanaal!

Dank dank dank voor het meespelen! Ik hoop echt dat je er van genoten hebt, en ik zie je volgende week!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *